5 de setembre de 2014

Carta núm. 105


          Benvolguts campredonencs,
         Fa uns mesos, van venir uns pares a demanar el bateig de seu fill petit. Els altres ja els havíem batejat al seu moment.
         En acabar d’explicar i preparar la cerimònia vam estar parlant del més gran, que encara no passa de cinc anys, que estava per allí jugant i mirant. En un moment determinat de la conversa, quan el petit no estava prop nostre la mare va comentar estranyada: “un dia, quan el deixava a la llar d’infants me va comentar: “mama, ja no vull més camions, ni més diners... jo vos vull a vatros!”.
         Crec que el nen havia comprés que els seus pares treballen molt i s’esforcen per ells, però realment es donen ells mateixos?
         Una pregunta que també cadascú de nosaltres ens podem i hem de fer. És fàcil donar coses, i treballar més per aconseguir més. Però el que l’altre (espòs, esposa; fill, filla; pare, mare; germà, germana, amic o amiga) necessita de mi no són tant les meves coses com a mi mateix. La meva amistat, atenció, companyia, servei... en definitiva, a mi mateix.
         Anem a començar una altra vegada el curs. Tornem ja a les ocupacions habituals amb la rutina del dia a dia. Es tractar de renovar el nostre compromís d’amor per als qui estan al nostre costat i, com Jesús, donar-nos a nosaltres mateixos posant en el centre les persones i no les coses o els nostres interessos particulars.

Mn. Víctor

Notícies
1.- Colònies. Del 9 al 13 de juliol vam fer les colònies parroquials a Arnes, a la casa parroquial que té allí la diòcesi. Dies en que combinem les activitats, les excursions, el bany, la pregària, els jocs... una convivència que voldria ajudar els nostres xiquets a  créixer com a persones i com a cristians, així com a créixer en amistat i companyerisme. Van participar: Pablo March, Jaume Daudén, Ferran Esquerré, Yago March, Maria Daudén, Àngela March, Paula Marsà, Sandra Portilla, Nerea Sanahuja, Vinyet Ayora, Arian Curto, Pau Esquerré, Jordi Lluch, Sergi Mestre, Nataly Portilla, Kevin Espinosa, Ona Perelló, Cèlia Príncep, Carla Puentes i Rosa Subirats. Monitors: Iris Balagué, Noemí Daudén, Deisy Portilla, Oriol Balagué, Adrià Machí, Albert March, Míriam Mas i Júlia Mestre. Rosa Chorto i Fernanda Sebastià van fer de cuineres, fent els menjars que més els agradaven als xiquets.
Diumenge van pujar els pares i familiars dels xiquets a buscar-los. Després de celebrar la Missa a la Parròquia vam anar en cotxes fins el toll de la presó, on van prendre el bany petits i grans. En acabar el dinar de germanor que es va fer en un restaurant del poble vam tornar cap a Campredó.
2.- 1a. Comunió. Dissabte 26 de juliol rebien per primera vegada a Jesús Eucaristia Arlen, Adrielle i Eila Pont Garcia. Filles d’Imma i de Francesc. Van fer la catequesi a Malburg, Alemanya, on viuen, però van voler rebre aquí el Sagrament. Va ser en la Missa vespertina de dissabte, senzilla, familiar i bonica. L’enhorabona a les xiquetes i a tota a família.
3.- Enterrament. El 16 de juliol, dia de la Mare de Déu del Carme, enterràvem a Mª Cinta Sol Panisello de 83 anys, viuda de José Encontrado Andreu i mare de Mª José i de Damián. El nostre més sentit condol a la família.
4.- Donatius. Durant aquests mesos de juliol i agost hem rebut els següents donatius: 1 de 100€, 1 de 60€, 1 de 50€, 1 de 30€, 1 de 20€ i dos de 10€. Moltíssimes gràcies! No n’hem rebut cap per al full “lo Campanar”.
5.- Festes de sant Jaume. Com cada any, amb un gran èxit! Aquest any ha destacat la gran implicació de l’Associació de joves que amb els punts per al concurs de penyes ha animat a participar a molta gent en les diferents activitats que es van realitzar. Bous, ball, concursos, paelles, competicions... El dia 25 de juliol, dia destacat de les Festes Majors, es va celebrar la Missa de sant Jaume al matí i a la tarda la processó en la que va participar molta gent i en la que van portar moltes ofrenes per a Càritas. El carro de Tomàs Figueres va portar la peanya amb el Sant i el carro de Jordi Sorribes va sortir amb gent de Font de Quinto. Molts d’altres també van sortir vestits de pagesos i a la manera antiga. Moltíssimes gràcies a tots per l’ajuda i la participació. I pels generosos donatius per a Càritas que els van avaluar en 150 quilos de diferents tipus de menjar. Aquell mateix dia es va fer el tradicional homenatge a la gent gran amb una bona actuació del grup de Danses de Campredó. El pregó de Festes el van fer els membres de la Junta de l’Associació de Joves: Pili Calvet, Farala Ventura, Joan Lluch i Marc Curto. Enhorabona! Les banderes de la plaça de l’Església les va penjar i recollir Germán Machí. Moltes gràcies!
6.- Benedicció de cotxes per sant Cristòfol. Com estava anunciat la vàrem fer el dia 6 de juliol. Com sempre amb poca participació. On sí que hi havia gent era a la festa de sant Cristòfol que va organitzar COTRAT el 12 de juliol.
7.- Curt-redó i Fira a Campredó. Dos caps de setmana seguits, el darrer de juny i el primer de juliol, es van celebrar aquests dos esdeveniments que ja comencen a formar part de la vida del nostre poble. Enhorabona a l’organització.
8.- Donatiu de COTRAT per a la parròquia. Amb motiu de la festa de sant Cristòfol el mossèn va anar a beneir el cotxes i camions, el passat 12 de juliol, a la cooperativa de transports de Tortosa. Van donar per a la parròquia: 58,70€. Moltes gràcies!
9.- Flors per a l’Església. Mari Mulet ens va guarnir, com cada any, el Temple i la peanya de sant Jaume per a les Festes Majors. Amb gust i amb flors i plantes de casa ens va preparar una església i unes andes preciosos. Moltes gràcies!
10.- Lo Campanar. Reprenem la marxa del nostre full parroquial, parada uns dies pel descans estival. A més de rebre’l imprès a les cases el poden consultar al bloc www.lo-campanar.blogspot.com. Hem d’agrair la col·laboració dels qui fan possible que aquest full el tinguem a casa cada mes: Clara Àlvarez, Gerard March, Bea Moreso, Paquín Mulet, Ana Àlvarez, Claudia Llanes, Mª Mar Tena, Marisín Margalef i Pepita Caballé. Aquest any tornem a tenir en el nostre full la col·laboració de Emigdi Subirats amb unes notes sobre l’ensenyament a Campredó. I, com no, la col·laboració futbolística de José Pagà i Raül Prats.
11.- Ràdio Soldevila. Continuem en l’emissió de les celebracions que es realitzen al Temple parroquial. La Missa de cada dia, a les 9h. excepte dimarts que és a les 18,30h. (acte seguit el Rosari), dissabtes els rosari a les 19h i la Missa a les 19,30h., i els Diumenges la Missa a les 11h, mitja hora abans el Rosari.
12.- Col·lecta de Càritas. Recollit en total 267,18€. Moltíssimes gràcies!
13. Sopar de monitors. Després de colònies, el 28 d’agost, el mossèn i els monitors van anar a fer un sopar per celebrar l’èxit i la feina de colònies.
14.- Boda. El passat 30 d’agost es van casar Jordi Aguilar Favà i Jèssica Castells Guás. Va ser una festa bonica i amb molta gent. L’enhorabona a tota la família!
15.- Del nostre equip de futbol, per José Pagà. Trofeu Martí Labòria i Àlvarez. Agost. Dia 23 U.E. Campredó 6 – C.D. Tortosa 4. Dia 28 U.E. Campredó 7 – Catalònia “B” 1.
16.- L’escola de Campredó (I), per Emigdi Subirats. La primera escolarització. A petició de l’inspector de primera ensenyança el plenari de l’Ajuntament de Tortosa acordava crear escoles públiques a algunes partides rurals del municipi el 12 de març de 1860. Tanmateix, no va ser fins a l’any 1873 quan es va crear una escolar unitària per a xiquetes ubicada al carrer de Benicarló, als solars de l’actual casa de la família Estorach-Bosch, que va tenir com a professora titular Doña Joana Alcoverro i Gavaldà, la qual va exercir-hi més de quatre dècades fins al 1912. Quant a l’escola de nois, també va endegar-se durant aquests anys, el primer professor que coneixem és Andrés Baile.

Agenda
1.- Catequesi. Una de les activitats fonamentals de la Parròquia és la catequesi. Ja està organitzada. Estan invitats a participar tots als qui per edat els pertoca.
            La catequesi de Precomunió, Comunió i Postcomunió, de 2n de PRI a 1r d’E.S.O. serà els dimarts de 18,30h. a 19,30h. La catequesi de Preconfirmació i Confirmació, 2n i 3er d’E.S.O., serà els dimarts de 19,30h. a 20,30h. ¡No us oblideu de reservar aquestes hores per a la catequesi! ¡I d’acudir a Missa els Diumenges a les 11h! Si Déu vol, començarem dimarts 7 d’octubre.
2.- Sopar de Colònies. Tots els qui hem participat a les colònies parroquials, amb els pares, ens trobarem dissabte 13 de setembre per sopar junts i veure les fotos i els reportatges de colònies. Per al sopar, cadascú es porta el seu i alguna cosa per compartir. Serà a la Parròquia a les 21h.
3.- Excursió pel terme. Ja és de fa anys que la parròquia organitza excursions a peu pel terme. Estem preparant del llibre de rutes, la número 6 titulada “Creu de Coll Rodó”. Serà, s. D. v., el proper 18 d’octubre. A les 8 del matí sortirem de la plaça de l’Església.
4.- Excursió parroquial. Cada any, en començar el curs, la parròquia organitza una excursió per conviure i visitar algun lloc. Aquest any hem pensat en la Vall de Núria. Sortirem a les 5h de la plaça de l’Església. Visitarem Núria, on celebrarem la Missa i dinarem. A la tarda visitarem Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. El Diumenge de l’excursió serà, si D. v., el proper 28 de setembre. Per apuntar-se cal comprar el tiquet a l’estanc. Tot inclòs són 75 euros per persona.
5.- Loteria. Com cada any, també aquest la parròquia ha comprat loteria de Nadal que té per a vendre. La poden trobar a la mateixa parròquia i en les diferents botigues del poble.