26 de setembre del 2014

Carta núm. 106Benvolguts campredonencs,
         Recent començat el mes de setembre m’arribava un mail d’una amiga religiosa missionera a un país del tercer món.
         En el seu correu electrònic, a part de comentar com estava i com els va en la missió, m’enviava fotografies amb tots els membres de la seva comunitat, entre elles un grup de xiques joves que han demanat entrar a la seva congregació.
         La sorpresa va ser que em deia: “quan acabis de mirar les fotos destrueix el correu i mira que no quedi a cap carpeta. Algunes d’aquestes noies són d’un país on el catolicisme és perseguit i el seu govern fins i tot rastreja els missatges d’internet”. Com comprendreu, tot seguit ho vaig fer.
         Em va sorprendre la valentia i generositat d’aquelles noies, igual que tants altres cristians que, sabent que exposen la seva vida per la Fe, no tenen por a viure d’acord amb ella. També me va sorprendre la meva amiga, ha passat per tants treballs i lluites per la Fe que una més, encara que molt dura aquesta d’aver d’amagar-se, és una nova manera d’estimar i donar-se a Déu i als germans.
         Però també em vaig sorprendre de mi. De nosaltres. Hi ha gent, molta gent, que per poder viure d’acord amb la Fe han d’esforçar-se i sacrificar-se molt. Saben que val la pena fins i tot donar la vida per amor a Déu i als germans. En canvi jo, nosaltres, fàcilment ens acomodem i ens esforcem poc per viure seguint l’Evangeli, per trobar-nos amb Crist i ser coherents amb el seu estil de vida.
         Ens atrevim a passar de l’admiració al seguiment?

Mn. Víctor

Notícies
1.- El 7 d’octubre comença catequesi. Disculpeu l’errada del número passat. Dèiem que la catequesi començarà dimarts 1 d’octubre. No! Ens vam equivocar. Començarà, si a Déu plau, el proper dia 7 d’octubre, que és el primer dimarts d’octubre, que és quan comencem sempre la catequesi. Ja ens ho han preguntat les mares, però per si no li ha arribat a alguna feu el favor de comentar-ho. Gràcies!
2.- Donatius per lo Campanar. Aquest mes de setembre hem rebut un donatiu de 30 euros per pagar el full. Així ens han pagat l’edició completa del número 105. Són 500 exemplars de cada número. Moltes gràcies!
3.- Enterrament. El 8 de setembre, dia de la Nativitat de la Mare de Déu, enterràvem a Rosa Espuny Vilanova de 79 anys, mare de Mario. El nostre més sentit condol a la família.
4.- Donatius. Durant aquests mes de setembre hem rebut dos donatius de 100 euros cadascun. Moltíssimes gràcies!
5.- Sopar de colònies. Seguint el calendari establert i d’acord amb el que hi havia programat el passat 13 de setembre va celebrar-se el sopar de colònies a la Parròquia. Prop de setanta persones, entre fills i pares, vam sopar junts compartint la taula i l’alegria de la germanor. Cadascú es va portar el seu i coses per compatir donant lloc a apreciar i valorar les bones qualitats culinàries de les mares i també d’alguns pares dels nostres xiquets. Les taules i cadires van ser prestades i organitzades per Ladis Mestre, Andrés Arasa i el mossèn. Moltes gràcies!
         En acabar el sopar va tenir lloc el moment de veure les més de 1000 fotografies que es van fer durant els campaments d’estiu. Carlos Balagué es va encarregar de preparar el projector i tot el necessari per fer la projecció. La presentació de les fotos van donar lloc a comentaris, records i establint vincles més estrets d’amistat i germanor. Com que es va crear un bon ambient es va seguir la trobada al bar fins més tard.
6.- Boda. El passat 20 de setembre es van casar Rubén Serrano Guinart, d’Onda, i Mireia Fernández Machí. Va ser una festa bonica i participada. L’enhorabona a tota la família!
7.- Pluges. Portem uns dies de tronades i de núvols però no ha estat fins els darrers dies que ha plogut. Una aigua bona i beneficiosa. Els qui gaudeixen de l’aigua que cau són els afeccionats al rovelló que sembla que aquest any és abundant en aquest tipus de bolet.
8.- Suspenem l’excursió a Núria. Per segon any consecutiu hem hagut de suspendre l’excursió programada a Núria. Només se n’havien apuntat 15 persones. Així que ho deixem i preparem una altra excursió més pròxima i més barata a la “Llum de les Imatges” que s’exposa a Catí, Vinaròs i Benicarló.
9.- Recordem el canvi d’horari. Com cada any quan comença la catequesi, la Missa dels dimarts serà a les 18h. La Missa dels dissabtes serà a les 19,30h. fins el dissabte següent a la Mare de Déu del Pilar que passarà a ser a les 18,30h.
10.- Jornada de pregària pel Sínode de la família. El Papa Francesc ens ha demanat a tota l’Església que, amb motiu del nou Sínode sobre la família, dediquem el dia 28 de setembre, en les Misses i celebracions, algun moment a la pregària per aquesta intenció tant important per a la vida de l’Església i del món.
11.- Capelleta de la Sagrada Família. Per diferents cases del nostre poble va passant-se una capelleta amb les imatges de la Sagrada Família: Jesús, Maria i Josep. És una bona manera d’encomanar-se a ells, demanar-los ajuda i viure el seu exemple. Si algú la vol rebre i no està apuntat que parli amb el mossèn.
12.- Tractament dels corcs. Seguint el tractament contra els corcs que començàrem l‘any 2013 i que ens sembla que té bons resultats, aquest estiu hem gastat 164 euros per mantenir la desinfecció d’aquests insectes.
13.- Del nostre equip de futbol, per José Pagà. Agost, amistós. Dia 28. Cambrils 0 – Campredó 3. Setembre, competició. Dia 7. Perelló 1 – Campredó 0. Dia 14. Campredó 1 –Flix 2. Dia 21. Corbera d’Ebre 0 – Campredó 0.
14.- L’escola de Campredó (II), per Emigdi Subirats. La primera escolarització (2). Es va concedir la plaça a en Josep Filella al 1885. Al juny de 1887 la  Raimunda Riera va demanar examinar-se a la Junta d’Ensenyament Local per poder exercir a l’escola de Campredó.
El mestre dels xiquets amb una més llarga trajectòria és Don Josep Subirats, que juntament amb la Joana Alcoverro han esdevingut els veritables històrics de l’ensenyament a Campredó.  El Rectorat va expedir el seu títol de mestre al gener de 1888 i li va atorgar una retribució que ascendia a la quantitat de nou-centes vint-i cinc pessetes. Una altra informació rellevant ens la va aportar en Francesc Subirats Machí campredonenc nascut el 1899, en una entrevista que va concedir a la revista Soldevila: Des dels nou anys vaig anar a escola. Recordo que el primer mestre que vam tenir era don Josep Subirats, l’escola estava on està avui el Banc Popular. Estava situat al Carrer de Benicarló, just davant del Casal Francesc Llop.

Agenda
1.- Catequesi. Una de les activitats fonamentals de la Parròquia és la catequesi. Ja està organitzada. Estan invitats a participar tots als qui per edat els pertoca.
            La catequesi de Precomunió, Comunió i Postcomunió, de 2n de PRI a 1r d’E.S.O. serà els dimarts de 18,30h. a 19,30h. La catequesi de Preconfirmació i Confirmació, 2n i 3r d’E.S.O., serà els dimarts de 19,30h. a 20,30h. ¡No us oblideu de reservar aquestes hores per a la catequesi! ¡I d’acudir a Missa els Diumenges a les 11h! Si Déu vol, començarem dimarts 7 d’octubre.
2.- Canvi en l’horari de Misses. A patir del dimarts 7 d’octubre la Missa serà a les 18h. Dilluns, dimecres, dijous i divendres a les 9h, com sempre. El primer dissabte després de la Mare de Déu del Pilar, dissabte 18 d’octubre, la Missa serà a les 18,30h. La Missa Major dels Diumenges a les 11h, com sempre.
3.- Excursió pel terme. Ens hem assabentat que alguns ja s’estan entrenat per a la típica excursió pel terme de Campredó. Estem preparant del llibre de rutes, la número 6 titulada “Creu de Coll Rodó”. Serà, s. D. v., el proper 18 d’octubre. A les 8 del matí sortirem de la plaça de l’Església.
4.- Excursió parroquial. La nova opció és per a l’exposició la “Llum de les Imatges”. Seria el proper 26 d’octubre. Sortirem de la plaça a les 8,30h. Després de visitar Catí, anirem a Vinaròs i d’allí a dinar a Benicarló. A la tarda visitarem l’exposició de Benicarló, celebrarem la Missa i tornarem cap  casa. El preu total és de 40 euros. Poden comprar els tiquets a l’estanc. El 20 d’octubre serà el darrer dia.
5.- Mes d’octubre. Dedicat a la Mare de Déu del Roser i a la pràctica pietosa de resar el Rosari. Cada dia es pot seguir per ràdio Soldevila després de la Missa. Cada dissabte es resa en comunitat a la parròquia abans de la Missa vespertina.
6.- Diumenge dels DOMUND. El proper 19 d’octubre es celebra el Diumenge mundial de propagació de la Fe. Com ens recorda el Papa Francesc, l’Església és fonamentalment missionera: ha de compartir el millor que té: Jesucrist. Aquell Diumenge dediquem la nostra pregària i la nostra col·lecta a favor de les missions.
7.- Loteria. Com cada any, també aquest, la parròquia ha comprat loteria de Nadal que té per a vendre. La poden trobar a la mateixa parròquia i en les diferents botigues del poble. El número és 83521.
8.- Missa pels fidels difunts. La celebrem amb tota l’església el 2 de novembre. Com aquest any cau en Diumenge serà a la Missa d’onze.
9.- Reunió dels pares i mares dels qui han de rebre aquest any la primera Comunió. Ens trobaríem dimecres 8 d’octubre a les 22h al saló parroquial