12 de setembre de 2011

Carta núm. 72

Benvolguts campredonencs,

El passat mes de juliol, la parròquia va organitzar uns dies de colònies per als nens i nenes de la parròquia. Com cada any hi ha anècdotes, vivències, experiències, moltes coses per contar. Però avui volia recordar-ne una.

Entre les manualitats que vam fer, una va ser fer polseres i collars amb llana i cartolina. Els agrada molt. Veient que els nens del poble havien ficat una tenda amb manualitats les nenes del nostre campament em van comentar de fer el mateix. En veure que els deia que sí, prompte van tornar a casa molt contentes perquè havien guanyat 6 euros amb el seu treball! Oh sorpresa! Al poc temps em van dir que només els en quedaven 3! Què havia passat amb el altres? Xuxes? Revistes? No ho vaig poder saber.

El darrer dia, després de Missa i després de banyar-se al toll de la presó vam anar a dinar a la Fonda Miralles d’Orta de Sant Joan. Quan els distribuïa en les taules les nenes em van rodejar i em van donar un paquet i una postal signada per totes: “Gràcies per tot, Mn. Víctor. Les xiques de Campredó. T’estimem. Colònies a Arnes 2011”. Aquí estaven els 3 euros que faltaven!

Com comprendreu em vaig quedar molt sorprès i satisfet. Les havia vist tan contentes amb els primers 6 euros que havien guanyat, que veure la il·lusió, l’afecte i la generositat d’aquell detall em van emocionar i alliçonar. I em van recordar “S’és més feliç donant que rebent. Si sembres amor culls amor”.

Gràcies per la vostra generositat i per la vostra estima, això em porta a estimar-vos més. Per recordar-ho guardo amb afecte la caixeta de bombons i la postal a un dels prestatges del meu despatx.

Mn. Víctor

Notícies

1.- Colònies. Del 6 al 10 de juliol vam estar de Colònies amb els nens i nenes de la Parròquia a Arnes. Ens ho vam passar molt bé. Vam aprendre coses, vam banyar-nos en tots els tolls del poble i van ser uns dies molt bonics. Vinyet Ayora, Carla Castells, Natàlia Curto, Paula Marsà, Àngela March, Nerea Sanahuja, Rosa Subirats, Sergi Mestre, Pau Esquerré, Jordi Lluch, Iris Balagué, Ion Perelló i Àngela Querol van participar. Van ajudar com a monitors: Mireia Gombau, Júlia Mestre, Pili Sebastià, Andrea Arasa, Elia Colomé, Oriol Balagué, Jordi Madueño i Albert March. Les cuineres van ser Fernanda Sebastià, Nina Curto i Rosa Chorto. Diumenge van pujar els pares i després de Missa vam anar al Toll de la presó a prendre el bany, alguns vestits!, després vam dinar a la Fonda Miralles d’Orta de Sant Joan.

2.- Lo Campanar. Aquest nou curs ha tardat un poc més a sortir però reprenem el camí i la data de sortida és el darrer divendres de cada mes. Gràcies per l’ajuda que tots ens donen, especialment els qui el confeccionen i el distribueixen.

3.- Neteja de l’església. Per les festes Majors es va netejar el Temple parroquial. Bea Moreso i Paula Sánchez ens van deixar el Temple polit. Ens va costar 88 €. Rosita Favà i Pepa Mestre van netejar l’habitació dels estris. Una feligresa ha pagat la neteja de les escales i l’entrada. Bea Moreso va netejar l’Altar Major després de l’ofrena de la Festa Major. Angelita Lluch ha netejat la roba litúrgica. Moltes gràcies a totes.

4.- Donatius. Per la vida de la parròquia i per al futurible Campanar hem rebut els següents donatius: 3 de 50€; 2 de 20€; 4 de 10€; 2 de 5€; 1 de 4€ i 1 de 3€. Moltíssimes gràcies. Per al full “Lo Campanar” n’hem rebut un de 30€. Gràcies!

5.- Nous focos. Els focus de l’Altar Major ja s’anaven fonent i s’havien de renovar. Se n’han posat 5 de nous i s’han canviat les bombetes dels grossos, que ara fan la llum més groga. L’obra la va realitzar Pau Gutiérrez. Ens va costar 536,37€. Joaquim Gauxachs va posar la bastida gratuïtament. Gràcies!

6.- Enterraments. En aquest temps hem enterrat, el 14 de juliol, a Rosalia Arbona Arrufat. El 9 d’agost, a José Agramunt Espuny, viudo de Lucia Arasa. El 15 d’agost a Enriqueta Chavarria Arbona, viuda de Juan Bonilla. El 21 d’agost a José Estorach March, casat amb Angelita Lluch. Fem una pregària per ells i donem el nostre més sentit condol a les respectives famílies.

7.- Batejos. Aquest estiu han rebut el baptisme en la nostra parròquia: El 3 de juliol, Mar Dauden Tortosa, filla de Eduardo D. Llosa i Clara T. Estorach. Són padrins: Blanca Tortosa i Gerard Dauden. El 14 d’agost, Mateu Guzmán Domènech, fill d’Antonio G. Tena i de Vanesa D. Marquès. Són padrins: Àngel Algueró i Susana Martos. L’enhorabona a les famílies!

8.- Boda. El passat 2 de juliol tenia lloc a la nostra parròquia la Boda de Ramon Zaragoza Valldepérez i de Núria Gauxachs Margalef. L’enhorabona a les dues famílies i a la nova que s’ha format.

9.- Festes en honor de sant Jaume. El dia 25 de juliol va tenir lloc la Missa Major i a la tarda la processó i l’ofrena de flors i fruits per als pobres. Va encapçalar la processó la Creu parroquial portada per Juanjo Lluch, el seguien un grup de cavalls amb els seus genets. Va haver molt gent vestida amb el vestit típic. Van haver carros: Jordi Sorribes, Tomàs Figueres i Pepito Machí, que portava la imatge del Sant. No van faltar les pubilles i pubilletes, ni les autoritats. Gràcies a tots!

10.- Neteja de la teulada. Avisats pels veïns vam demanar a Josep Gauxachs que netegés la teulada del Temple parroquial. Hi havia pilotes i a la vora dels avets molta brossa. No ens va voler cobrar res. Gràcies!

11.- Enquadernació. De l’ús els llibres es van fent malbé. El llibre de pregàries estava molt apurat i l’hem enquadernat. Ens ha costat 12,50€ que ens han pagat uns feligresos. Gràcies!

12.- Flors per la Parròquia. Especialment per la Festa Major, però també en altre ocasions hem rebut flors per guarnir el nostre Temple. Mari Mulet, Natàlia Mulet, Teresa Mestre i altres ens n’han donar. Gràcies. Per la Festa Major Mari va arreglar l’Altar deixant-lo molt bonic. Gràcies a tots!

13.- Fita importantíssima d’una campredonenca. A Amsterdam, Holanda, del 21 al 24 de juliol es va celebrar el mundial de rem olímpic sub-23. Una campredonenca, Verònica Garcia Mulet, amb una banyolina, Laura Terrades, van participar amb un gran esforç per poder estar entre les 6 primeres del món. La sorpresa va ser que van obtenir el millor resultat de tota la selecció espanyola de rem, sent les úniques noies que assistien de la federació. Segones del món en doble scull lleuger (2xLW). La regata va ser dura, feia molt fred i plovia constantment, però se´n van saber sortir amb èxit. La nostra més cordial enhorabona!

14.- Fira de Campredó. Ja és una realitat consolidada. Va ser el primer cap de setmana de juliol. Mostres, parades, espectacles, cinema, música... una gran riquesa i varietat.

15.- Caminada nocturna. Es va realitzar el 13 d’agost amb participació de molta gent del poble i de fora. Campredó- esport va ser l’organitzador.

16.- Les banderes de la plaça. Per les dates festives la parròquia guarneix la plaça de l’església amb banderes. Cada cop les penja i despenja Juanjo Lluch. Ara les ha arreglat Pepa Mestre. Gràcies!

17.- El paisatge del nostre poble, per Marga Estorach.(I). La pedra en sec. Centenars de quilòmetres de marges de pedra en sec s’estenen per les partides interiors compartint espai amb barraques, casetes de caçadors, pous artesans, cisternes... tots ells testimonis del gran esforç que feien els nostres avantpassats per poder donar aliment a les seves famílies.

Advertències i orientacions

1.- Catequesi. Una de les activitats fonamentals de la parròquia és la Catequesi. Ja està organitzada. Estan invitats a participar tots els qui per edat els pertoca.

La catequesi de Precomunió, Comunió i Postcomunió, de 2n de PRI a 1r d’E.S.O. serà els dimarts de 18,30h a 19,30h.

La catequesi de Preconfirmació i Confirmació, 2n i 3er d’E.S.O., serà els dimarts de 19,30h a 20,30h.

No us oblideu de guardar aquestes hores per a la catequesi! I d’acudir a Missa els Diumenges a les 11h!

Si Déu vol, començarem el dimarts 4 d’octubre. La Missa d’inici de curs serà Diumenge 9 d’octubre!

2.- Sopar de Colònies. Tots els qui hem participat a les colònies parroquials, amb els pares, ens trobarem el dissabte 17 de setembre per sopar junts i veure les fotos i els reportatges de les colònies. Per al sopar cadascú es porta el seu i alguna cosa per compartir. Serà a la parròquia a les 21h.

3.- Excursió a peu pel terme. Ja és de fa anys que la parròquia organitza excursions a peu pel terme. Estem preparant del llibre de rutes la número 3 titulada “L’Espluga – Coll de Rajolers”. Serà, s. D. v., el proper 15 d’octubre. A les 8 del matí sortirem de la plaça de l’Església.

4.- Excursió. Com ja vam dir, l’excursió d’inici de curs aquest any volem que sigui a Barcelona per visitar la Cripta de la Colònia Güell, la Pedrera, dinar, la Sagrada Família i el Parc Güell. Serà, s. D. v., el proper 23 d’octubre.