30 de setembre del 2016

Carta núm. 127



         Benvolguts campredonencs,
         Iniciador de la radiologia a la universitat de Nagasaki (Japó) i supervivent de la bomba atòmica, el Dr. Takashi Nagai, quan estava al llit ja molt malalt i a punt de morir, va rebre la visita del violinista rus Moghilevsky, que estant de gira pel Japó va manifestar el seu desig de tocar per a l’eminent metge i notable escriptor catòlic.
         La resposta del Dr. Nagai va ser: “podrien venir els xiquets de la bomba atòmica de l’escola de primària i els invidents de l’escola per cecs de Nagasaki?”
         Així, el doctor, va rebre el violinista en la seva pobra cabana, rodejat d’un esparracat grup de petits asseguts al terra envoltant el llit del malalt.
         Les potents notes del violí van ser una sorpresa per a aquells xiquets. L’encant de l’Ave Maria de Schubert va inundar aquell auditori que escoltaven embadalits. Per un petit instant van oblidar la seva ceguesa i els seus cossos plens de llagues, efectes de la bomba, mentre la música els transportava a una esfera de bellesa, bondat i pau.
         En acabar, ningú no es movia. El violinista, dempeus, estava amb els ulls plens de llàgrimes. Nagai va dir de tot cor: “moltes gràcies”. Moghilevsky  contenint l’emoció respongué: “He donat molts concerts en auditoris selectes, però mai havia tingut un públic que m’emocionés tant com aquest”.
         Oferir el que sabem, tenim i som al servei dels necessitats que passen pel nostre costat omple la nostra vida de satisfacció perquè només donant-la, com ho va fer Jesús, la nostra vida s’omple de sentit, alegria i pau.

         Mn. Víctor

Notícies
1.- Catequesi. ¡Ull! Com la vespra del Pilar cau en dimarts i tindrem la Missa vespertina, la catequesi començarà dimarts 18 d’octubre, no el 4 com havíem anunciat al número anterior.
2.- Llar d’infants. Aquest curs ha començat a la nostra escola el servei de “Llar d’Infants” organitzat per l’EMD de Campredó. Hi ha en aquest moment 3 xiquets i la mestra responsable que és Lara Cabanes. Enhorabona per la iniciativa i esperem que pugui desenvolupar el seu servei molt de temps.
3.- Donatius. Hem rebut un donatiu de 50€. Moltes gràcies!
4.- Enterraments. El passat 7 de juliol enterràvem a Manuel Garcia Pelayo, de 78 anys. Viudo de Mª Teresa Prats Espuny. Pare de Jose Manuel. El passat 12 de setembre enterràvem a Natalia Mulet Mulet, de 80 anys. Casada amb Emilio Estorach Cid. Mare de Natalia i Mª Cinta. El nostre més sentit condol a les respectives famílies i elevem una pregària pel seu repòs etern.
5.-Bateig. El 25 de setembre rebia les aigües baptismals a la nostra parròquia Jordi Climent Gil, fill de Jaume C. Mestre i Mª Amparo G. Grangel. Van ser padrins Enrique Climent Mestre i Gloria Gil Grangel. L’enhorabona a tota la família!
6.- Caminada nocturna. Malgrat el vent i la desagradable temperatura que feia una seixantena de persones van participar en la caminada nocturna del 17 de setembre que, com des de fa un temps, organitza per la lluna plena “Campredó esport”. A les 21h s’iniciava a la plaça de l’església i després de les 23h ja tots havien acabat els 10 km que van configurar el recorregut i van poder menjar una abundant rostida.
7.- Bicicletada. Des de l’Ajuntament de Tortosa es va organitzar una bicicletada de Tortosa a Campredó, el dia 25 de setembre. Aquí van ser rebuts amb una baldanada que els va donar forces per retornar.
8.- Horaris de Misses. Seguint el ritme normal del curs els dies laborables hi ha missa a les 9h, excepte els dimarts que és a les 18,30h, fins que comenci la catequesi –el 18 d’octubre- que serà a les 18h. Dissabte 1 d’octubre es traslladarà a les 18,30h. Diumenges a les 11h. Cada dissabte es resa comunitàriament el rosari mitja hora abans de Missa. Per confessar-se o parlar amb el mossèn es pot acudir a l’Església mitja hora abans de les Misses o en finalitzar els actes litúrgics.
9.- Loteria. Com cada any, la Parròquia posa a la venda loteria de Nadal. Ja n’hi ha en les diferents botigues del poble. El número d’aquest any és el 42210. Es poden adquirir dècims a 24€, no participacions. Esperem que aquest any tinguem sort!
10.- Capelleta de la Sagrada Família. Per les cases del poble va passant-se una capelleta amb Jesús, Maria i Josep. És un senzill record de la Sagrada Família que ens mostra la manera com hem de viure i que ens són consol i ajuda en qualsevol necessitat. Si algú no li arriba a casa i la vol rebre es pot apuntar a la parròquia. Els diners que es dipositen en ella van als estalvis que anem fent.
11.- El rellotge. Des de les 10,15h del matí, fins les 22h el rellotge de la parròquia va donant els quarts i les hores del dia. És una companyia, un signe, vida... A les 13,05h i a les 22,05h sona l’Ave Maria de Schubert. A Nadal l’Adestes Fideles i a Pasqua el Vós heu passat vora l’aigua. És un signe que vol recordar-nos la nostra dimensió transcendent i l’ocasió de fer una breu pregària per demanar ajuda i per agrair a Déu el que fem.
12.- Del nostre equip de futbol, per Raül Prats. Per diferents motius aquest any no disposarem d’equip amateur, però sí de 3 equips de futbol formatiu amb nens d’entre 5 i 11 anys, un cos tècnic format per 3 entrenadors i un coordinador i la junta directiva de dos membres i voluntaris.
Els primers resultats: 10/09/16. L’aleví A participa a un torneig a St. Jaume. Perd 4-0, 1-0 i 5-2. 17/09/16. Tots 3 equips participen a un torneig a Camarles. Aleví B - perd els seus 4 enfrontaments. Aleví A - guanya, perd i empata. Es classifica per a quarts però perd 6-0 contra el Calafell CF.
Prebenjamí - guanya dos partits per golejada i en perd dos més, també per golejada. A quarts de final cau per 5-2 contra l'Amposta.
13.- Visita de metge (II). Per Núria Mulet. La síndrome metabòlica, l’enemiga silenciosa. A les nostres terres disposem de productes alimentaris de primera qualitat, així gaudim del bon menjar i del bon beure i, sovint, les “comilones” són un motiu de trobada de familiars i amics. No obstant, hem de vigilar. S’estima que més d’un 25% de la població adulta pateix l’anomenada “síndrome metabòlica” o “´sindrome X” definida segons l’Organització Mundial de la Salut com la presència de més de 2 de les següents característiques: dislipèmia (nivells alts de colesterol i/o triglicèrids), pressió arterial elevada, obesitat i presència en excés de proteïnes a l’orina.  L’edat d’aparició d’aquesta síndrome cada cop és més baixa, fruit dels mals hàbits alimentaris, com per exemple l’elevat consum de begudes ensucrades o amb gas, o de sucres i greixos comercials. Les conseqüències directes de la síndrome metabòlica són l’aparició de complicacions cardiovasculars, com els infarts de miocardi o la insuficiència cardíaca, i l’aparició de diabetis. Per tal d’evitar-ho, és molt important seguir els controls periòdics al Centre d’Atenció Primària i vigilar quin plat posem a taula. Salut!

Agenda
1.- Catequesi. Una de les activitats fonamentals de la Parròquia és la catequesi. Ja està organitzada. Estan invitats a participar tots als qui per edat els pertoca.
            La catequesi de Precomunió, Comunió i Postcomunió, de 2n de PRI a 1r d’E.S.O. serà els dimarts de 18,30h. a 19,30h. La catequesi de Preconfirmació i Confirmació, 2n i 3r d’E.S.O., serà els dimarts de 19,30h. a 20,30h. ¡No us oblideu de reservar aquestes hores per a la catequesi! ¡I d’acudir a Missa els Diumenges a les 11h! Si Déu vol, començarem dimarts 18 d’octubre.
2.- Sopar de Colònies. Tots els qui hem participat a les colònies parroquials, amb els pares, ens trobarem dissabte 1 d’octubre per sopar junts i veure les fotos i els reportatges de colònies. Per al sopar, cadascú es porta el seu i alguna cosa per compartir. Serà a la Parròquia a les 21h.
3.- Excursió pel terme. Ja és de fa anys que la parròquia organitza excursions a peu pel terme. Estem preparant una ruta. Serà, s. D. v., el proper 22 d’octubre. A les 8 del matí sortirem de la plaça de l’Església.
4.- Excursió parroquial. Cada any, en començar el curs, la parròquia organitza una excursió per conviure i visitar algun lloc. Aquest s’ha pensat en la vall de Boí i Taüll. Sortirem a les 5h de la plaça de l’Església. El preu són 50€. Per als tiquets, a L’Estanc. Hi ha de temps d’apuntar-se fins el 4 d’octubre.
7.- Diumenge del DOMUND. Aquest any serà el 23 d’octubre. Pregarem i ens solidaritzarem econòmicament amb els més necessitats, perquè coneguin Crist i per promocionar-los humanament.
5.- Loteria. Com cada any, a la parròquia ja tenim loteria de Nadal per a vendre. La poden trobar a la mateixa parròquia o a diferents botigues del poble.