10 de desembre del 2013

Carta núm. 97Benvolguts campredonencs,
            El temps d’Advent que hem començat és temps de preparació per al Nadal, per a trobar-nos amb Déu. Ell ve cada dia a les nostres vides en tot esdeveniment, en tota persona, en tota circumstància... si el sabem acollir i si el sabem escoltar.
            Diu l’Evangeli que Maria, després de l’anunci de l’Àngel, “se n’anà de pressa a la Muntanya” a ajudar a Elisabet la seva cosina. També ens diu que els pastors després de l’anunci dels àngels “hi anaren de pressa i trobaren Maria i Josep, amb el nen posat a la menjadora”. I nosaltres, avui, anem de pressa quan es tracta de les coses de Déu?
            Ell vol entrar en les nostres vides per donar-nos Vida Nova: pau, alegria, il·lusió, esperança, amor. Però nosaltres li hem d’obrir la porta. La nova creació de perdó, guarició, misericòrdia i vida se vincula al “sí” lliure de cadascú de nosaltres.
            En l’Encarnació del Fill de Déu, en el Nadal, recordem l’estrella que guia els Mags, sabent que no és l’estrella la que determina el destí del Nen, sinó que és el Nen el qui guia l’estrella. D’aquesta manera queda clar que tota persona humana, assumida per Déu, és més gran i important que tots els poders del món material i val més, per petita i miserable que sigui, que l’univers sencer.
            ¿Veniu de pressa a respondre a Déu per fer gran i valuosa, per ajudar i salvar tota persona humana per petita i pobra que sigui?
Mn. Víctor

Notícies

1.- Missa de funeral general per tots els difunts. Dissabte 2 de novembre vam celebrar la Missa per tots els fidels difunts, especialment pels difunts del darrer any, des de Tots Sants del 2012. Han estat: Irene Escudero Gómez, Juan Martí Vega, José Caballé Sanahuja, José Valls March, Ramon Aubalat Gil, Agustín Doménech Subirats, Josefa Piñol Ariño, Francisco Martí Panisello, Mª Cinta Estorach Esmel, Francisco Álvarez Valls, Mª Cinta Espuny Esmel, Eduardo Gas Carles i Manuel Curto Melich. La nostra pregària demana per ells el repòs etern i la Vida Eterna.
2.- Harmònium. L’harmònium que hi ha a la parròquia també estava afectat per la corca, l’empresa que ens fa els tractaments per a l’església se’l va emportar el passat 23 d’octubre i el va tornar el 8 de novembre per tenir-lo uns dies aïllat amb un tractament contra la corca. El cost ha estat de 235,95 euros.
3.- Enterrament. El passat 26 d’octubre vàrem enterrar al sr. Manuel Curto Melich, de 97 anys, vidu de la sra. Rosa          . Pare de Rosita, Adelaida i José. El nostre més sentit condol.
4.- Donatius. Aquest mes de novembre hem rebut el següents donatius: 4 de cinquanta euros i 1 de quinze. Moltes gràcies!
5.- Donatius per Lo Campanar. Un de 20 euros. Moltes gràcies!
6.- DOMUND. De la jornada de pregària i solidaritat ha favor de les missions celebrada el passat 20 d’octubre vam recollir un total de 230 euros. Moltíssimes gràcies a tots!
7.- Canvi de bancs. Els seients de tres bancs de la parròquia estaven en molt mal estat degut als corcs. El fuster els va treure i el passat 31 d’octubre va tornar ja amb els seients fets i pintats i els va col·locar. El cost ha estat de 360 euros.
8.- Roba per a Càritas. Una setmana després del previst, el passat 15 de novembre, vam recollir roba per a Càritas l’Aldea. Héctor Andreu, Jéssica Tomàs, Pepita Caballé i el mossèn van carregar el camionet d’Ebregra que gairebé va marxar ple cap a l’Aldea. Moltíssimes gràcies a tots!
9.- Reunió per la convivència a la neu. El passat 7 de novembre va tenir lloc a la Parròquia la reunió informativa per la convivència parroquial a la neu que aquest any serà, si Déu vol, del 14 al 16 de febrer del 2014, a Superespot. Per tenir informació més detallada i els preus poden parlar amb el mossèn.
10.- Advent. Comença el temps de preparació per al Nadal, la celebració del naixement de Jesús. Que aquestes quatre setmanes siguin temps de millorar en les nostres actituds i en la nostra pregària i participació de l’Eucaristia dominical.
11.- Felicitació nadalenca. Amb aquest full rebran la felicitació de Nadal de la Parròquia. Una foto del pessebre que ha fet Germán Machí. Han ajudat a posar-les al sobre Iris Balagué, Gemma Gil, Deisy Portilla, Alba Subirats. Si algú no la rep que en demani a la Parròquia.
12.- Excursió parroquial. Malgrat que dissabte 16 de novembre va fer un dia de pluja, vent i fred el dia 17, diumenge de l’excursió parroquial, va fer un dia acceptable i vam poder gaudir de visitar i conèixer Siurana i Scala Dei. 40 feligresos vam emprendre el viatge a les 8 del matí i després d’esmorzar a l’àrea de l’Hospitalet de l’autopista, vam fer cap a Siurana on varem celebrar l’Eucaristia. La visita guiada al monestir d’Scala Dei va ser el final del matí abans d’anar a dinar a un dels restaurants del poble on menjàrem amb abundància i qualitat. Una visita a la botiga d’un celler va posar el punt final a la nostra visita al Priorat que ens va fer gaudir d’impressionants vistes de la muntanya i de la neu!
13.- Trobada del Consell Pastoral. El Consell Pastoral parroquial i les seves famílies fem una trobada d’inici de curs a l’Ermita de l’Aldea. Aquest any va ser el passat 16 de novembre. Vam anar a veure el procés de pintura del nou quadre que s’està preparant per aquella ermita i després vàrem dinar. Una jornada bonica de convivència i amistat.
14.- Primera visita del Bisbe a la nostra parròquia. El passat 23 de novembre van tenir lloc les Confirmacions. Amb motiu de la cloenda de l’any de la Fe que es començava a Tortosa a les 20,30h vam haver d’avançar l’hora i es van celebrar a les 19h. Era la primera vegada que venia el nou Bisbe de Tortosa, Mons. Enrique Benavent Vidal. Va arribar mitja hora abans i després de saludar al Consell parroquial vam entrar per la porta principal per visitar el Temple i explicar-li la seva simbologia. També va admirar els diorames que hi ha exposats. En entrar a la sagristia li vam donar les diferents publicacions que aquests darrers anys s’han anat fent a la Parròquia, també allí va ser saludat per l’Alcalde de la població.
15.- Confirmacions a la Parròquia. Com ja hem dit van ser el passat 23 de novembre. Es van confirmar de la nostra Parròquia: Jordi Aragonès Lozano, Paula Daudén Esmel, Adrià Machí Caballé i Naomi Mestre Curto. De la parròquia de sant Jaume de Remolins es va confirmar Juan Diego Castillo Cid. Els confirmands van donar per a la parròquia 155 euros. Moltíssimes gràcies!
16.- Col·lecta de Germanor. L’Església celebra un dia a l’any la Jornada en favor de l’Església diocesana. Està dedicada a conscienciar a tots de la labor que fa l’Església en diferents àmbits: litúrgic, catequètic, formatiu, solidari, de manteniment i promoció d’edificis i de cultura... També és una jornada en la que es recullen fons per al sosteniments del clergat i de la diòcesi sencera. Aquest any a la col·lecta es van recollir 265 euros. Moltíssimes gràcies!
17.- Final de l’any de la Fe. Seguint el programa que havia deixat el Papa Benet XVI i que el Papa Francesc ha volgut continuar el passat 24 de novembre es va cloure l’any de la Fe. A la nostra Parròquia cada primer Diumenge de mes vam anar explicant el Credo de la nostra Fe, vam repartir estampes amb el Credo, l’hem après a cantar, hem distribuït i explicat en diferents reunions un tríptic sobre la Fe... i el dia 24 a la Missa major vam fer el final de l’any, unint-nos a l’Església Universal.
18.- Del futbol base de Campredó, per Raül Prats. Aleví: Jesús Catalònia 7-5 UEC; UEC 4-2 Olímpic; UEC 5-3 Vall-de-Roures; Remolins-Bítem 3-9 UEC. Prebenjamí: Escola Delta 2-0 UEC ; UEC 0-1 Olímpic ; UEC 1-3 Remolins-Bítem.
19.- Del nostre equip de futbol, per José Pagà. Octubre, dia 26. Campredó 4 – Arnes 0. Novembre, dia 2. Campredó 1 – La Cava B 0. Dia 16, suspès per l’aigua.
20.- Notes de la història de Campredó (III), per Antoni Virgili. Universitat Autònoma de Barcelona. El paisatge de la zona de Quint (avui Campredó) era designat en la documentació més antiga com el Prat (Prato de Quinto). Era un indret que sovint s’inundava, ja per les crescudes del riu, ja per les barrancades de pluja. Es tractava, doncs, d’un terreny agrícolament inestable, i amb molta vegetació associada a aquests espais humits, que era aprofitada com a pastura per al bestiar. Ja en època musulmana aquest indret era una de les grans deveses on confluïa bestiar de les contrades veïnes. En la posterior època cristiana, la documentació desvela conflictes entre l’orde del Temple i el monestir de Santes Creus per les pastures, situació que mostra la importància del bestiar malgrat el canvi de domini.
Advertències i orientacions
1.-Concurs de pessebres. Cal apuntar-se, en les diferents categories, a la Parròquia. El jurat passarà per les cases el 26 de desembre després de Missa d’onze. Els resultats i els premis es donaran al Temple parroquial la nit de Reis.
4.- Nadal-Cat. ¡El desè aniversari! Aquest any serà del 27 i 28 i 30 de desembre. L’horari de 10h. a 13h. i la festa final tindrà lloc el dia 28 a partir de les 20h. Vindran els Patges de SSMM els Reis de l’Orient a cercar les cartes dels xiquets; a les 20,30h. es farà la representació del Naixement a la porta de l’Església; acte seguit s’entrarà al Temple parroquial. Com sempre, fora es podran menjar baldanetes i xocolata calenta.
3.- Horaris de les celebracions de Nadal. Dimarts 19 de desembre a les 18h missa i a les 18,30h confessions. Dimarts 24 a les 20h missa del Gall. Dimecres 25 missa de Nadal a les 11h. Els nens i nenes de catequesi faran la representació del Naixement. Dijous 26 missa de sant Esteve a les 11h.
4.- Evangelis. Per  a la pregària, la Parròquia ven llibrets amb l’Evangeli.
5.- Per als pobres. En ocasió del Nadal recollim menjar per als pobres. El podeu deixar als peus de l’Altar major. Si és possible, principalment sucre i oli. ¡Moltes gràcies!
6.- Campanades de fi d’any. Seguint el costum, ens trobarem a la plaça de l’Església a les 23,55h del dia 31 de desembre.
7.- Full dominical. És el temps de subscriure’s al Full Dominical. Ho podeu fer a la Parròquia. El preu anual és de 20 euros. L’edició és setmanal.
8.- XII Exposició de pessebre. L’artista German Machí ha fet un pessebre preciós. Estarà exposat al nostre Temple parroquial. Els nens i nenes de l’escola també n’han fet un que s’exposarà al Temple parroquial. Es podrà visitar del 21 de desembre al 6 de gener, de 18,30h a 20h, Diumenges i festius. La inauguració, el pregó de Nadal i el concert de nadales tindrà lloc al Temple parroquial el 20 de desembre a les 21h. El pregoner serà el delegat d’ensenyament a les Terres de l’Ebre, sr. Toni Martí.