27 de setembre del 2013

Carta núm. 95

Lo Campanar
Carta 95                                                                                       27 de setembre del 2013

            Benvolguts campredonencs,
            El 30 de novembre de 1943 moria a Auschwitz, en una càmera de gas, Etty Hillesum, una jove jueva holandesa que dies abans de morir descobreix Crist i es dóna a Ell totalment.
            Ester va tenir una vida embolicada. Una joventut sense sentit: té moltes i variades relacions amb diferents amants, fins arribar a quedar-se embarassada i avortar. Però hi ha un fet que l’ajudarà: la seva darrera parella l’anima a escriure un diari. En ell, Etty, diminutiu d’Ester, aprèn a entrar en el seu interior més íntim i descobreix una presència: “Dins de mi hi ha una font molt profunda. I aquesta font és Déu. De vegades puc arribar-hi, però amb freqüència pedres i fang la tapen: llavors, Déu està tancat. Cal que una altra vegada la torni a netejar per descobrir i trobar-me amb Déu”.
            Etty, llegint l’Evangeli i les cartes de sant Pau el va trobar. I va acabar descobrint que en tota persona humana, fins i tot en les que la van matar, està aquesta font. Però, tantes vegades tapada. La font de l’Amor veritable! Ella va anar a Auschwitz cantant! Sabia que Jesucrist, l’Amor de Déu, el qui es dóna en la nostra font interior, ningú mai no li’l podria treure. La seva vida tenia sentit i, fins i tot en aquella circumstància, era bella i valia la pena, perquè estava Ell!
            I nosaltres? Hem descobert aquesta font que tenim en el nostre interior? Hem tret el fang i la pedra que la tapen? Val la pena l’esforç per descobrir la bellesa de la vida, de tota vida i, viure feliç!

Mn. Víctor

Notícies

1.- Bateig. El passat 8 de setembre a la Missa Major vam batejar a Herenia Almela Cardona. Filla d’Isaac i d’Erika. Van ser padrins Pablo Cardona i Ester Almela. L’enhorabona a tota la família.
2.- Enterrament. El 19 de setembre enterràvem a Mª Cinta Espuny Esmel, de 77 anys. Casada amb Ramon Espuny Morelló. Mare de Loreto i de Ramon. El nostre més sentit condol a tota la família.
3.- Pregària per la pau. Davant la situació de conflicte en Síria i l’Orient Mitjà el Papa Francesc va convidar-nos a pregar per la pau. Així ho va fer ell en la Plaça de sant Pere el dia 7 de setembre. Així ho vàrem fer nosaltres el mateix dia, abans, durant i després de la Missa de 19,30h a la Parròquia. Déu ha escoltat les nostres súpliques i sembla que els governants han repensat les amenaces. Donem gràcies a Déu i continuem pregant.
4.- Donatius per Lo Campanar. Un de 10€. Moltes gràcies!
5.- Donatius. Un de 20€ i 2 de 10€. Moltes gràcies a tots!
6.- Problema de corcs. En tres bancs del Temple parroquial hi ha molta corca. De tal manera que hem cridat uns especialistes, Turch, que ens va aconsellar el sr. Paco Aragonés, i ens van dir que hem de canviar les fustes del seient i fer un tractament general al Temple i un de particular a l’harmònium. Ja ens han passat un pressupost, ara esperem el del fuster. Els anirem informant.
7.- Horaris de Misses. Seguint el ritme normal del curs els dies laborables hi ha missa a les 9h, excepte els dimarts que és a les 18,30h, fins que comenci la catequesi –l’1 d’octubre- que serà a les 18h. Dissabtes a les 19,30h, fins passar la festa del Pilar quan es traslladarà a les 18,30h. Diumenges a les 11h. Cada dissabte es resa comunitàriament el rosari mitja hora abans de Missa. Per confessar-se o parlar amb el mossèn es pot acudir a l’Església mitja hora abans de les Misses o al finalitzar els actes litúrgics.
8.- Loteria. Com cada any, la Parròquia posa a la venda loteria de Nadal. Ja n’hi ha en les diferents botigues del poble. El número d’aquest any és el 70415. Es poden adquirir dècims a 24€ i participacions a 6€. Esperem que aquest any tinguem sort i ens toqui alguna cosa!
9.- El rellotge. Des de les 10,15h del matí, fins les 22h el rellotge de la parròquia va donant els quarts i les hores del dia. És una companyia, un senyal, vida... A les 13,05h i a les 22,05h sona l’Ave Maria de Schubert. A Nadal l’Adestes Fideles i a Pasqua el Vós heu passat vora l’aigua. És un signe que vol recordar-nos la nostra dimensió transcendent i l’ocasió de fer una breu pregària per demanar ajuda i per agrair a Déu el que fem.
10.- Capelleta de la Sagrada Família. Per les cases del poble va passant-se una capelleta amb Jesús, Maria i Josep. És un senzill record de la Sagrada Família que ens mostra la manera com hem de viure i que ens són consol i ajuda en qualsevol necessitat. Si algú no li arriba a casa i la vol rebre es pot apuntar a la parròquia. Els diners que es dipositen en ella van als estalvis que anem fent per les diverses despeses parroquials.
11.- Unió Esportiva Campredó. Amb la nova temporada estrenem nova junta directiva formada per: José Curto, Manuel Álvarez, Manolo Calvet, Albert Estorach, Raül Prats, Edgar Rodríguez, Albert Gàlvez, David Bertomeu i Francesc Álvarez. Endavant!
12.- Del futbol base de Campredó, per Raül Prats. Prebenjamí: UEC 4-5 Aldeana i Camarles 4-3 UEC Aleví: UEC 9-1 Escola Delta, UEC 4-3 Aldeana i UEC 5-3 Ebre Escola.
13.- Del nostre equip de futbol, per José Pagà. 4ª Catalana. 2013 – 2014. Dia 8, Jesús i Maria B 0 - U. E. Campredó 0. Dia 14, U. E. Campredó 4 – Amateur Ascó 1; Dia 21, Muntells 1 – Campredó 8.
14.- Notes de la història de Campredó, per Antoni Virgili, Universitat de Barcelona. Arran de la conquesta de Tortosa a les darreries de l’any 1148, Ramon Berenguer IV va repartir la ciutat i la regió entre els cavallers que havien participat en la campanya. La major part de la població musulmana havia marxat o havia estat expulsada, per la qual cosa es van haver de fer crides per tal de portar colons, els quals van anar ocupant les terres. En els documents del segles XII i XIII, l’àrea de l’actual Campredó era anomenada prat de Quint i la Pedrera, i s’esmenten les partides de les Coves de Naguillem i de la Torre d’Asmet. Aquesta torre s’anomenà després de Rocacorba, ja que així es deien els germans que la van rebre en donació. Després fou coneguda com a torre de Sant Onofre. Fou dinamitada a les dècada dels seixanta del segle XX per explotar els jaciments d’argila del seu entorn.

Advertències i orientacions
1.- Catequesi. Una de les activitats fonamentals de la Parròquia és la catequesi. Ja està organitzada. Estan invitats a participar tots als qui per edat els pertoca.
            La catequesi de Precomunió, Comunió i Postcomunió, de 2n de PRI a 1r d’E.S.O. serà els dimarts de 18,30h. a 19,30h. La catequesi de Preconfirmació i Confirmació, 2n i 3r d’E.S.O., serà els dimarts de 19,30h. a 20,30h. ¡No us oblideu de reservar aquestes hores per a la catequesi! ¡I d’acudir a Missa els Diumenges a les 11h! Si Déu vol, començarem dimarts 1 d’octubre.
2.- Sopar de Colònies. Tots els qui hem participat a les colònies parroquials, amb els pares, ens trobarem dissabte 28 de setembre per sopar junts i veure les fotos i els reportatges de colònies. Per al sopar, cadascú es porta el seu i alguna cosa per compartir. Serà a la Parròquia a les 21h.
3.- Excursió pel terme. Ja fa anys que la parròquia organitza excursions a peu pel terme. Estem preparant, del llibre de rutes, la número 5 titulada “Mas dels Frares – barranc dels pixadors”. Serà, s. D. v., el proper 19 d’octubre. A les 8 del matí sortirem de la plaça de l’Església. Com és una ruta un poc llarga, l’escurçarem.
4.- Excursió parroquial. Aquest any, si arribem a 40, anirem a la Vall de Núria. Sortirem a les 5h de la plaça de l’Església. A les 10h muntarem al tren cremallera. Visitarem Núria, on celebrarem la Missa i dinarem. A les 15h tornem a pujar al cremallera i visitarem Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Seria, si D. v., el proper 6 d’octubre. Per apuntar-se cal comprar el tiquet a l’estanc. Tot inclòs són 67€ per persona.
5.- Mes d’octubre. Mes dedicat a la Mare de Déu del Roser i a la pregària del Rosari.
6.- Diumenge del DOMUND. Aquest any serà el 20 d’octubre. Pregarem i ens solidaritzarem econòmicament amb els més necessitats, perquè coneguin Crist i per promocionar-los humanament.
7.- Reunió amb els pares i mares dels nens i nenes que aquest any rebran la 1a Comunió. Per preparar aquest moment tant important en la vida de tot cristià ens reunirem amb els pares i mares dels nens i nenes que rebran aquest any la 1a Comunió el proper dimecres 2 d’octubre, a les 22h., al saló parroquial.
8.- Canvi d’horari de Missa. Dissabte 19 d’octubre la Missa ja serà a les 18,30h. Així continuarem fins el mes de maig.
9.- Ull! Amb motiu de les beatificacions a Tarragona del 13 d’octubre aquell dia la Missa serà a les 19,30h.

10.- ANY DE LA FE. Amb motiu de l’Any de la Fe començàrem unes catequesis sobre el Credo que vàrem interrompre en arribar les vacances. Aquest mes les reemprenem. Seran dissabte 19 d’octubre després de la Missa vespertina i Diumenge 20, a les 10:45h, abans de Missa.