6 de setembre de 2013

Carta núm. 94

            Benvolguts campredonencs,
            Llegia aquest estiu un fragment del Talmud, un llibre jueu de comentaris a la Llei de l’Antic Testament, que me va impressionar. Es refereix a la dona i, diu així:
            “Tingueu molta cura de no fer plorar a una dona perquè Déu conta les seves llàgrimes! La dona va sortir de la costella de l’home. No dels peus perquè podia ser menyspreada, ni del cap per ser superior, sinó del costat per ser igual; un poc més avall del braç per ser protegida, i del costat del cor per ser estimada”.
            Quina sentència més bonica! I que bo seria que fonamentats en la nostra fe cristiana que, basada en la condició de fills de Déu que tenim tots, ens ensenya la igualtat profunda de tota la humanitat, visquérem tot el curs que ara comencem sabent-nos fills del mateix Pare Déu, protegint-nosels uns als altres i estimant-nos com a germans.
            Apartar de nosaltres tota crítica, tot judici malèvol, tot menyspreu i omplint-nos de l’amor, la pau i l’alegria que Crist ens vol donar.
Que aquest any de la Fe, que encara estem celebrant, ens ajudi a renovar la nostra identitat de Fills de Déu, de germans els uns dels altres i de bons samaritans amb tots els necessitats

Mn. Víctor

Notícies

1.- Colònies.Del 10 al 14 de juliol la parròquia va organitzar les colònies anuals. Aquest any van ser a Forcall, a la casa de les Germanes de la Consolació. Van ser uns dies molt bonics de convivència, activitats, catequesi i excursions. No va faltar la piscina, saltapins i els rius! Van participar: Paula Marsà, Maria Balagué, Àngela March, Nerea Sanahuja, Ona Perelló, Jordi Lluch, Sergi Mestre, Pau Esquerré i Iris Balagué. Van ser monitors: Júlia Mestre, Andrea Arasa, Oriol Balagué, Albert March, Àlex Nieto, Adrià Machí i Jordi Madueño. Van fer de cuineres: Nina Curto, Fernanda Sebastià i Rosa Chorto. Dissabte, que el mossèn va haver de baixar a Tortosa a la presa de possessió del nou Bisbe, Carlos Balagué va acompanyar els xiquets a Saltapins. Diumenge van pujar els pares i familiars a buscar-los. Després de la Missa en la Parròquia es va visitar el poble i al “Mesón de la Vila” vam dinar els 52 participants.
2.- Batejos.El passat 28 de juliol batejàvem a Nil Pla Múrcia, fill d’Alejandro i de Marisa. Els padrins van ser Josep Pla i Marisa Roca. El 16 d’agost batejàvem a Alexander Daniel Villasís López, fill de Juan Carlos i de María Consolación. Van ser padrins Jorge Villasís i Eva Guardiola. L’1 de setembre batejàvem a JeremiTobíasLluch Esquivel, fill de Tomàs i d’Emiliana. Van ser padrins Oliver Luque i Maria Liliana López. L’enhorabona a les respectives famílies.
3.- Enterrament.El 25 d’agost enterràvem a Francisco Àlvarez Valls, de 89 anys. Casat amb Ana Luque Bonilla. Pare de Paco, Ana, José María, Sebastià, Mª Dolores i Feli. El nostre més sentit condol a la família.
4.- Donatius per Lo Campanar.Un de 50€. Moltes gràcies!
5.- Donatius.Durant els mesos de juliol i agost hem rebut dos de 50€, un de 30€ i dos de 10€. A COTRAT ens van donar 58,70€ per la benedicció de camions i cotxes de sant Cristòfol. Moltíssimes gràcies a tots!
6.- Pintura de les escales.Les escales d’accés a la vivenda parroquial, el pati que hi ha sobre la sagristia i les escales que pugen a les teulades de la parròquia ja estaven molt gastats. Feia prop de deu anys que no s’havia pintat la fusta i les gotelleres de la sagristia anaven fent forat al patí. Aquest estiu ens ho ha pintat i arreglat el pintor que ens va pintar el sostre de la Parròquia durant la celebració dels 25 anys del Temple parroquial. Ha quedat molt bé. Esperem que ara estiguem temps sense goteres a la sagristia. Tot ens ha valgut 900 euros.
7.-Festes de sant Jaume.Llargues i amb molta implicació de les penyes. Bous, ball, activitats, competicions... Missa i Processó en honor de sant Jaume, copatró del nostre poble. El dia 25, jornada central de la Festa Major, en la que es celebra l’homenatge a la gent gran, va ser el dia de la Missa i de la Processó. Molta gent a Missa, menys participació a la processó, però moltes ofrenes per a Càritas. El carro de Jordi Sorribes va portar la peanya amb el Sant. Moltíssimes gràcies. Acte seguit va tenir lloc el Cosso-Iris. El pregó aquest any va anar a càrrec d’Oriol Gracià Carles. Gràcies a tots per la col·laboració i la participació.
8.- Ja tenim Bisbe.El passat 13 de juliol a la Catedral de Tortosa es celebrava la Missa d’Inici de Pontificat com a Bisbe de Tortosa de Mons. Enrique Benavent Vidal. 2 Cardenals, 4 Arquebisbes, 20 Bisbes, uns 200 sacerdots, autoritats i moltíssims fidels van omplir de gom a gom les naus de la Seu tortosina. Des d’aquesta humil fulleta donem la més cordial benvinguda al que és des d’aquell dia el nostre Pare i Pastor.
9.- Benedicció de cotxes amb motiu de sant Cristòfol.Com cada any, el primer Diumenge de juliol fem la benedicció dels cotxes i vehicles demanant la intercessió i protecció de sant Cristòfol. Aquest any va ser el dia 7 de juliol.
10.- Lo Campanar.Tornem a editar el full parroquial. Després de les vacances d’estiu ja torna a estar a les seves cases. Aquest any amb una fita important: el número 100!!! Això posa el nostre full en una pàgina de la nostra història com a parròquia i com a poble. Ja pensarem alguna celebració per commemorar aquesta efemèride. Seguint el calendari sortirà cada darrer divendres de mes. Tocava el passat 30 d’agost, però no ha pogut ser. També estarà publicat al bloc www.lo-campanar.blogspot.com. Com sempre hem d’agrair la col·laboració dels qui el fan possible i el distribueixen: Clara Àlvarez que fa les correccions i el penja a la web; Gerard March que el maqueta, i BeaMoreso, Paquín Mulet, Ana Álvarez, Mª Mar Tena, Mª Carmen Mayo, Pepita Caballé i Marisín Margalef. Moltíssimes gràcies a tots. L’any passant vam tenir la col·laboració de Paco Aragonès “júnior” i de José Juan Mestre. Enguany li hem demanat la col·laboració al professor de la UB Antoni Virgili, que ens va fer la conferència de la Jornada del Totxo.
11.- Banderes a la plaça.Quan a la plaça de l’Església es pengen les banderes amb el segell de la parròquia és signe d’alguna activitat parroquial o de festes. També aquest any, per sant Jaume, han estat engalanant la plaça. Juanjo Lluch i Germán Machí les van col·locar i les van treure. Moltes gràcies!
12.- Flors per a l’Església.Mari Mulet ens va guarnir i arreglar el Temple parroquial. Amb flors del seu jardí ens va deixar un Altar Major i la Peanya amb el sant, preciós. Moltes gràcies!
13.- Fira de Campredó.Parades, música, espectacles... i la participació de molta gent, tant del poble com de fora. Va ser del 5 al 7 de juliol. L’enhorabona a l’organització.
14.- Caminada nocturna.Organitzada per “Campredó – Esport” va tenir lloc el 17 d’agost.
15.- Sopar de monitors.Com agraïment al treball i ajuda que els monitors han fet aquest estiu a la parròquia vam fer un sopar al Restaurant el Castell de Tortosa el passat 20 d’agost.

Advertències i orientacions
1.- Catequesi.Una de les activitats fonamentals de la Parròquia és la catequesi. Ja està organitzada. Estan invitats a participar tots als qui per edat els pertoca.
            La catequesi de Precomunió, Comunió i Postcomunió, de 2n de PRI a 1er d’E.S.O. serà els dimarts de 18,30h. a 19,30h. La catequesi de Preconfirmació i Confirmació, 2n i 3er d’E.S.O., serà els dimarts de 19,30h. a 20,30h. ¡No us oblideu de reservar aquestes hores per a la catequesi! ¡I d’acudir a Missa els Diumenges a les 11h! Si Déu vol, començarem dimarts 1 d’octubre.
2.- Sopar de Colònies. Tots els qui hem participat a les colònies parroquials, amb els pares, ens trobarem dissabte 28 de setembre per sopar junts i veure les fotos i els reportatges de colònies. Per al sopar, cadascú es porta el seu i alguna cosa per compartir. Serà a la Parròquia a les 21h.
3.- Excursió pel terme. Ja és de fa anys que la parròquia organitza excursions a peu pel terme. Estem preparant del llibre de rutes, la número 5 titulada “Mas dels Frares – barranc dels pixadors”. Serà, s. D. v., el proper 19 d’octubre. A les 8 del matí sortirem de la plaça de l’Església. Com és una ruta un poc llarga, segons el llibre de rutes, farem una nova estructura que explicarem al proper full.
4.- Excursió parroquial. Cada any, en començar el curs, la parròquia organitza una excursió per conviure i visitar algun lloc. Aquest any hem pensat en la Vall de Núria. Sortirem a les 5h de la plaça de l’Església.A les 10h muntarem al tren cremallera. Visitarem Núria, on celebrarem la Missa i dinarem. A les 15h tornem a pujar al cremallera i visitarem Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. El Diumenge de l’excursió serà, si D. v., el proper 6 d’octubre. Per apuntar-se cal comprar el tiquet a l’estanc. Tot inclòs són 67 euros per persona.
5.- Pregària per la pau. Davant els esdeveniments que estan tenint lloc a Síria i a tot l’Orient Mitjà i les intencions que no s’estan clarificant per solucionar la situació, el Papa Francesc ens ha demanat que dissabte 7 sigui una jornada de pregària i dejuni per la pau. A la nostra parròquia, fent-nos ressò d’aquesta petició resarem el rosari per la pau a les 19h i després de la Missa, a les 20h, farem una pregària per la pau. Unim-nos tots per aquesta intenció tant important i necessària per al nostre món.
6.- Loteria.Com cada any, també aquest la parròquia ha comprat loteria de Nadal que té per a vendre. La poden trobar a la mateixa parròquia i en les diferents botigues del poble.

7.- Ràdio.Totes les celebracions i actes es poden seguir per la nostra emissora de “Ràdio Soldevila”, 97.3 de la FM.