28 de setembre de 2012

Carta núm. 84


Benvolguts campredonencs,
            el gran novel·lista rus, Dostoievski, en la seva novel·la Crim i càstig, conta la vida d’un criminal i una prostituta. El criminal arriba a ser-ho fruit d’una situació desesperada; ella, perquè s’ha quedat sense mare, el seu pare s’ha casat amb una altra dona amb la que té més fills i, no treballant ningú, la fa prostituir.
            En un moment de la novel·la, es troben el dos protagonistes, i ell li demana: “Tu pregues molt, no?” “I què seria jo sense Déu?”, respon Sònia. “I Déu, què fa per tu?”, insisteix el criminal. “Ell ho fa tot”, conclou la noia.
            El novel·lista, d’una manera magistral conta què és per a ell la fe. Dos personatges enmig de la més gran humiliació humana, física i moral, es troben amb Déu. Ella, perquè no l’ha abandonat mai, ni quan és rebutjada i usada per la família i pels altres. Sempre s’ha sentit estimada per Déu. Ell, perquè s’obre a una persona que des de la més profunda frustració sap transmetre l’esperança i l’amor en un Déu que estima i vol treure els homes dels pous que no el deixen viure com a fill seu., cosa que, segons la fe cristiana, no s’aconseguirà de cap altra manera que per l’Amor.
            Aquest mes comencem l’any de la Fe que ha proclamat el Papa Benet XVI. Un temps per renovar-la, per aprofundir-la i per viure l’amor que Déu ens té. Un any per renovar la nostra confiança en l’Amor que només Ell ens té, malgrat la vida i les dificultats que tinguem. Us atreviu?

Mn. Víctor

Notícies

1.- 11 de setembre. Amb motiu de l’11 de setembre, divendres 7 de setembre, va tenir lloc una conferència del campredonenc Oriol Gracià Carles al casal Francesc Llop, sobre anècdotes de personatges de la història de Catalunya i del nostre poble, Campredó. Va haver un bon grup de gent que va poder gaudir i aprendre amb la xerrada del jove periodista.
2.- Enterrament. El passat 7 de setembre vam enterrar a Maria Cinta Calvet Brull, de 94 anys. Viuda de Francisco Roigals Sánchez. Fem una pregària per ella.
3.- Donatius. A favor del nostre full, Lo Campanar, hem rebut el donatiu de 10€. Moltes gràcies!
4.- Les plantes de la porta de l’Església. Ja han començat a treure brots i estan molt boniques. Cal agrair a les dones que es preocupen de regar-les i cuidar-les.
5.- Horaris de Misses. Seguint el ritme normal del curs els dies laborables hi ha missa a les 9h, excepte els dimarts que és a les 18,30h, fins que comenci la catequesi –el 2 d’octubre- que serà a les 18h. Dissabtes a les 19,30h, fins la festa del Pilar quan es traslladarà a les 18,30h. Diumenges a les 11h. Cada dissabte es resa comunitàriament el rosari mitja hora abans de Missa. Per confessar-se o parlar amb el mossèn es pot acudir a l’Església mitja hora abans de les Misses o al finalitzar els actes litúrgics.
6.- Ràdio Soldevila. Tota la vida celebrativa i comunitària de la nostra parròquia es pot seguir per l’emissora parroquial, Ràdio Soldevila. FM. 97.3. La Missa de tots els dies i el Rosari que es resa després de la Missa dels dies laborables i mitja hora abans de la Missa del dissabte i de la del Diumenge.
7.- Presentació d’un llibre a la Casa del Prat. El 22 de setembre va tenir lloc a la nostra Casa del Prat, i organitzat per l’Associació Soldevila, la presentació del llibre Història militar de Catalunya, de Xavi Hernàndez. Una activitat en un lloc emblemàtic del nostre poble que hem de potenciar. L’enhorabona per la iniciativa!
8.- Loteria. Com cada any la Parròquia posa a la venda loteria de Nadal. Ja n’hi ha en les diferents botigues del poble. El número d’aquest any és el 31274. Es poden adquirir dècims a 24€ i participacions a 6€. Esperem que aquest any tinguem sort i ens toqui alguna cosa!
9.- Capelleta de la Sagrada Família. Per les cases del poble va passant-se una capelleta amb Jesús, Maria i Josep, és un senzill record de la Sagrada Família que ens mostra la manera com hem de viure i que ens són consol i ajuda en qualsevol necessitat. Si algú no li arriba a casa i la vol rebre es pot apuntar a la parròquia. Els diners que es dipositen en ella van als estalvis que anem fent.
10.- Pluja. Aquest any no ens ha plogut gens. I tanta falta que ens fa! Demanem a Déu, per intercessió de la Mare de Déu de l’Aldea, a qui els nostres avantpassats amb tanta fe i èxit invocaven, que ens enviï una pluja abundant i benèfica.
11.- El rellotge. Des de les 10,15h del matí, fins les 22h el rellotge de la parròquia va donant els quarts i les hores del dia. És una companyia, un signe, vida... A les 13,05h i a les 22,05h sona l’Ave Maria de Schubert. A Nadal l’Adestes Fideles i a Pasqua el Vós heu passat vora l’aigua. És un signe que vol recordar-nos la nostra dimensió transcendent i l’ocasió de fer una breu pregària per demanar ajudar i per agrair a Déu el que fem.
12.- Del nostre equip de futbol, per José Pagà. 3ª Catalana. 2012 – 2013. Dia 8, U. E. Campredó 0 -  Camarles 4. Dia 16, C. E. Santa Bàrbara 2 -  U. E. Campredó 2. Dia 22, U. E. Campredó 2 -  Atlas Tortosa 1.
13. Apunts d’economia local, per José Juan Mestre. (II). El Polígon industrial Baix Ebre. El nostre poble eminentment agrícola-ramader, va viure una autèntica revolució en els anys 70, quan el 1972 la “Gerencia d’Urbanismo del Ministerio de Vivienda” atret per la proximitat que teníem a Tortosa, l’autopista AP-7, el ferrocarril i la possibilitat de disposar aigua abundant, va començar l’obra del Polígon Industrial Baix Ebre sota la direcció de l’enginyer Fernando de Guernica (Agroman SA), que canviarien per sempre la idiosincràsia de Campredó; no obstant, aquest fet també va tenir la seva part traumàtica en les actes d’expropiació de 1971 i 1972. Posteriorment, en la restauració de la Generalitat de Catalunya, l’INCASOL a l’any 1980 va agafar les competències en gestió, ja al 1987 es creà l’Associació de Propietaris del Polígon Baix Ebre.

Advertències i orientacions
1.- Catequesi. La Parròquia ja té organitzada la catequesi per al curs. Estan invitats a participar tots els qui per edat els pertoca. Ja hem donat els papers a l’escola per informar a tots els pares, si algú no en té que passi per la Parròquia.
            La catequesi de Precomunió, Comunió i Postcomunió, de 2n de PRI a 1er d’E.S.O. serà els dimarts de 18,30h. a 19,30h. La catequesi de Preconfirmació i Confirmació, 2n i 3er d’E.S.O., serà els dimarts de 19,30h. a 20,30h. ¡No us oblideu de reservar aquestes hores per a la catequesi! ¡I d’acudir a Missa els Diumenges a les 11h! És una part essencial del cristià i per la catequesi.
Si Déu vol, començarem el dimarts 2 d’octubre.
2.- Sopar de Colònies. Tots els qui hem participat a les colònies parroquials, amb els pares, ens trobarem aquest dissabte 29 de setembre per sopar junts i veure les fotos i els reportatges de colònies. Per al sopar, cadascú es porta el seu i alguna cosa per compartir. Serà a la Parròquia a les 21h.
3.- Excursió pel terme. El proper 6 d’octubre farem, s. D. V., una de les rutes pel terme. Seguint el llibre que vàrem publicar, farem la número 4, “Ruta dels forns de calç”. Sortirem de la plaça de l’Església a les 8,00h.
            Com podeu veure al llibre de rutes el temps que marca és de 3,5h. nosaltres anirem a poc a poc i estarem unes 5h, incloent el temps d’esmorzar i d’explicacions.
            Cal portar bon calçat, aigua, esmorzar i roba per si fa vent o fresca. Animeu-vos a participar, joves i grans!
4.- Excursió parroquial. Aquest any aniríem a Saragossa. Serà, s. D. V., Diumenge 21 d’octubre. Visitarem el Pilar, on celebrarem la Missa. Els nens i nenes que encara no han pres la Comunió podran ser passats pel “manto” de la Mare de Déu. Visitarem la Seo, el seu museu i l’Aljafería. Dinarem a un bufet lliure. Per apuntar-se cal comprar el tiquet a l’estanc. Tot inclòs són 40€ per persona. Hem d’arribar a 40 persones, com a mínim, si no, no anirem.
5.- Mes d’octubre. Mes dedicat a la Mare de Déu del Roser i a la pregària del Rosari.
6.- Diumenge del DOMUND. Aquest any serà el 21 d’octubre. Pregarem i ens solidaritzarem econòmicament amb els més necessitats, perquè coneguin Crist i per promocionar-los humanament. Nosaltres el celebrarem el Diumenge 14, i farem la Missa d’inici de catequesi.
7.- Reunió amb els pares i mares dels nens i nenes que aquest any rebran la 1ª Comunió. Per preparar aquest moment tant important en la vida de tot cristià ens reunirem amb els pares i mares dels nens i nenes que rebran aquest any la 1ª Comunió el proper dimecres 3 d’octubre, a les 22h., al saló parroquial.
8.- ANY DE LA FE. El Papa Benet XVI ha convocat un any dedicat a la Fe, per... descobrir novament el gust d’alimentar-nos amb la paraula de Déu i amb el Pa de la vida. Començarà el 14 d’octubre, nosaltres el 13, després de Missa farem una vetlla de pregària per començar l’any en nom de Déu i demanant la seva ajuda. Durant l’any, entre altres activitats, cada primer dissabte de mes, després de Missa, i cada primer Diumenge de mes, al segon toc de Missa (10,45h) farem una petita catequesi, d’uns 10 minuts, sobre el Credo. Val la pena que aprofitem aquesta ocasió de Gràcia per conèixer millor la nostra Fe i així podrem estimar més Jesucrist.