15 de març del 2019

Carta núm. 148Benvolguts campredonencs,
      El temps de quaresma en el que hem entrat fa poc és una invitació a revisar la nostra vida, a descobrir que en ella hi ha dificultats i dolor, però al costat i per damunt està la mà provident i amorosa del nostre Déu.
      Sheila Cassidy era una metgessa britànica que el 1978 va entrar de monja benedictina. La seva conversió i vocació li va venir a Xile. El 1975 va ser feta presonera perquè havia atès mèdicament a un revolucionari. Poc després de ser torturada la van portar a una cel·la on va trobar una Bíblia. La va obrir i el primer que es va trobar va ser amb la imatge d’un home totalment abatut pels trons, els llamps i el granís que li queien. En aquell moment es va identificar amb ell. Però contemplant la imatge va trobar en la part superior una mà poderosa: la mà de Déu i a més una frase de sant Pau: “Res no ens podrà separar de l’amor de Déu”.
      Si primer havia captat la irrupció de tot el mal, que deixa a la persona indefensa com un cuc; ara captava la mà poderosa, el “res no ens podrà separar”.
      Així va experimentar com l’envaïa una gran llibertat i bondat per aquells que odiaven i que ara podia estimar reconeixent que l’odi i el mal és una misèria i captivitat. Se la va col·locar amb dones marxistes, per a les que va  fer celebracions religioses i, com ella, van descobrir l’absència de l’odi i la llibertat que brollava de saber-se estimades per Déu.
      De l’experiència li va quedar gravat, fins i tot ja alliberada, “que les persones que estan signades per la Creu de Crist caminen alegres enmig de l’obscuritat”.
      Que aquesta Quaresma i Pasqua que celebrem ens ajudin també a nosaltres a notar sempre la mà amorosa de Déu en les nostres vides, en tot moment.
      Mn. Víctor

Notícies1.- Lo Campanar. Les diferents ocupacions del mossèn fan difícil que el nostre full pugui, de moment, sortir amb la periodicitat mensual que tenia. Però la publicació continua.

2.- Nadal-Cat. Del 27 al 29 de desembre va tenir lloc el tradicional “Nadal-Cat”. Aquest any amb la seva edició número XV. Van participar una trentena de xiquets de diferents edats acompanyats per una vintena de monitors. El dia 28 van venir els patges de SSMM els Reigs Mags de l’Orient i van recollir les cartes dels xiquets. Acte seguit va tenir lloc la xocolatada i baldana, regalades respectivament pel bar Machí i per la carnisseria Mulet. Després va tenir lloc la representació del naixement. En acabar la festa el mossèn amb els monitors van fer el sopar de cada any.

3.- XV Concurs de pessebres. El dia de sant Esteve, després de la Missa, el jurat va passar per les cases que s’havien apuntat. Edurne Montesó, Júlia Vieiros, Arnau Dellà, Núria Tajada, Maria Tajada i Loli Lleixà.
4.- Representació del naixement de Jesús a la Missa de Nadal. Seguint un costum que ja és tradició, el dia de Nadal els xiquets i xiquetes de catequesi de Primera Comunió van fer la representació del Naixement de Jesús seguint el relat de l’Evangeli.

5.- Menjar per als pobres. Volent que els pobres també puguin celebrar el Nadal de Jesús vàrem recollir menjar que després vàrem entregar a Càritas.

6.- Donatius. Durant aquets dies hem rebut els següents donatius: un de 200€, dos de 50€ i un de 30€. Moltes gràcies!

7.- Lo Campanar. Hem rebut per al nostre full un donatiu de 20€. Moltes gràcies!

8.- Arbre de Nadal. Per ambientar el nostre temple parroquial per al Nadal, Bea Moreso i Paquín Mulet van muntar l’arbre de Nadal al cancell parroquial. Moltes gràcies!

9.- Estovalles dels altars. Per tal de distingir i solemnitzar els diferents temps litúrgics es canvien les estovalles dels altars. Angelita Lluch, Pilar Ramírez, Bea Moreso, Mª Carmen Mayo ho han fet. Moltes gràcies!

10.- Sagrada Família. De la capelleta de la Sagrada Família que va visitant les cases del poble hem recollit d’aquest període 135€. Moltes gràcies!

11.- Bateig. El passat 9 de febrer batejàvem a Adrià Camarero Estorach. Fill de Guillermo Camarero López i de Marga Estorach Fatsini. Van ser padrins Albert Estorach i Mònica Faneca. Enhorabona a tota la família!

12.- Festa de sant Antoni. Pel mal temps vàrem haver de fer la benedicció dels animals a la porta de l’església però vam ser un petit grup que demanàrem la intercessió del sant.

13.- Neteja de l’Església. Després de les celebracions, festes i activitats de Nadal sempre es neteja el temple parroquial. Aquest any va ser el passat 15 de gener. Bea Moreso i Mª José Lluch van deixar un Temple polit i arreglat. Tot ens va valer 106€.

14.- Enterraments. El passat 1 de desembre enterràvem a Carmen Curto Melich de 99 anys (només li faltaven 14 dies per complir els 100!). Viuda de José Andreu Agramunt. Mare de Mari Carmen, Juan José i de Maria Teresa
L’1 de gener enterràvem a Josefa Fabregat Beneito de 68 anys. Mare de David, Santi, Moisès i Rubèn. El 17 enterràvem a Juan Antó Lluís de 74 anys. Casat amb Generosa Gauxachs Martorell. Pare de Montserrat, Anna i Fabián
El mateix dia a la tarda enterràvem a Lucia Subirats Falcó de 93 anys. Viuda d’Eduardo Gas Carles. Mare d’Eduardo i Alfonso
El 22 enterràvem a Ana Melich Castells de 72 anys. Casada amb Elies Mestre Andreu. Mare d’Eladio i Arcadio
El 7 de febrer enterràvem a Mª Cinta Sebastià Melich de 96 anys. Viuda de Joaquín Mulet Arrufat. Mare de Jordi
El 14 enterràvem a Francisca Machí Ribes de 93 anys. Viuda de Joan Querol Martínez. Mare de Carmen
El 22 enterràvem a Ramon Sol Carles de 93 anys. Casat amb Felícitas Sebastià Melich. Pare de Felícitas, Pilar i Matilde
El nostre més sentit condol a totes les famílies.

15.- Col·lecta a favor de Mans Unides. De la col·lecta a favor de Mans Unides “Campanya contra la fam en el món” hem recollit 228,53€. Moltes gràcies!

16.- Mort de Mn. Blanch. El passat 26 de desembre als 94 anys d’edat i 70 de ministeri sacerdotal enterràvem a l’altar major de la Catedral de Tortosa a Mn. Joaquim Blanch Bahima. Va ser rector de Campredó des de 1980 fins 1999. Ell va ser el motor, l’ànima, inspirador i dissenyador teològic del nou Temple parroquial que avui és goig parroquial i joia artística del nostre poble. El 12 de gener celebràrem una Missa a la nostra parròquia pel seu repòs etern i agraint al bon Déu tot el que, per mitjà d’ell, va donar a Campredó.

Agenda

1.- El temps de Quaresma. Els quaranta dies de preparació per a la Pasqua són un temps per intensificar la nostra pregària i especialment alguna devoció com el Viacrucis. Cada divendres, després de Missa de 9h, i cada dissabte, després del Rosari i abans de Missa, el resarem. També és un bon moment per refermar el nostre compromís de cristians en assistir cada diumenge a Missa.

2.- Horaris de Setmana Santa.  
Diumenge 14 d’abril. A les 11h Missa de Rams. 
Dimarts, 16 d’abril, a les 18h. Missa i en acabar Confessions. 
Dijous sant, 18 d’abril, Missa del Sopar del Senyor a les 19h. Hora Santa a les 22h.
Divendres sant, 19 d’abril, Viacrucis a les 10,30h. Celebració de la Passió a les 18h. Processó del sant enterrament a les 22h. 
Dissabte sant, 20 d’abril, Vetlla Pasqual a les 22h. 
Diumenge de Pasqua de Resurrecció, 21 d’abril, Missa a les 11h.

3.- Jornada del Totxo. El 7 d’abril. Dedicada a Mans Unides, Campanya contra la fam. Esperem la col·laboració de totes i tots. Cocs, pastes, begudes, coses per vendre... 
Horari: a les 16h comença la jornada. 
16,15h Campionat de futbol3. 
18h Conferència a càrrec del sr. Antoni Virgili, historiador, “Colonització agrària ramadera al Prat de Tortosa: Campredó i Burjassénia (segles XII i XIII)”. 
A les 19h. Actuació dels grallers. Sorteig de regals i fi de festa. 
Dijous 4, a les 22h ens trobarem a la parròquia els col·laboradors. ¡Quedeu tots convocats!

4.- Estades d’estiu. Perquè us ho anoteu a l’agenda. Seran del 10 al 14 de juliol.

5.- Missa a Solicrú. Una tradició que no hem de perdre. És el dia 1 de maig. Sortirem de la Parròquia, a peu, a les 10h, i a les 11,30h celebrarem la Missa a l’Ermita. ¡No hi falteu!

6.- Unció de malalts. En la Pasqua donem el sagrament de la Unció de malalts comunitàriament. Cal preparar-se pregant, confessant-se i tenir una bona disposició del cor. La poden rebre els qui estiguin malalts o per l’edat necessitin l’ajuda de Jesús. La celebrarem a la Parròquia els dies 4 i 5 de maig. El mossèn, quan passi per les cases, la donarà als qui no poden sortir.

7.- Primeres Comunions. Una de les festes més boniques i entranyables de la parròquia. Aquest any seran, si Déu vol, el 19 de maig.

8.- Canvi d’hora. El rellotge canvia l’hora la nit del 30 al 31 de març. Els horaris de Missa es mantenen igual. Els canviarem a partir del dissabte 4 de maig quan la Missa dels dissabtes passarà a ser a les 19:30h.