2 de febrer del 2018

Carta núm. 140



Benvolguts campredonencs,
         Un dia li van preguntar a Gandhi quins eren els factors que destrueixen la persona humana. Ell va respondre: “la política sense principis; el plaer sense compromís; la riquesa sense treball; la saviesa sense caràcter; els negocis sense moral; la ciència sense humanitat i la pregària sense caritat”.
         Quin espill més interessant per mirar-nos la pròpia vida. No la dels altres. Com deia Xenofont, un savi de l’antiga Grècia: “tots portem una sàrria sobre el muscle. Però sempre portem la bossa nostra (el carnixol nostre) a l’esquena, mentre que la dels altres la portem al davant per examinar què fan”.
         Jo els invito avui a que, prenent els factors que diu Gandhi, mirem cadascú la nostra vida i vegem com podem cuidar-nos per construir-nos i créixer més com a persones.
         Si els mirem en sinceritat i netedat vivim tots els factors en més o menys intensitat. Avui insisteixo en el darrer. Una persona que no prega mai i que no viu una caritat o solidaritat que naix de la fe en Déu que és amor, li queda molt per crèixer i fàcilment pot oblidar-se de les necessitats dels seus germans.
         Que l’activitat, la peresa o les distraccions no ens apartin de revisar la nostra vida des d’aquests factors per renovar-nos i millorar la nostra societat
         Mn. Víctor

Notícies

1.- Concurs de pessebres. El 26 de desembre, després de Missa, el jurat format per Paco Álvarez, Emigdi Subirats i el mossèn van passar per les cases a visitar els pessebres. El resultat va quedar així: Per iniciació al Pessebre: Júlia i Danna Prats. En la categoria de xiquets: 1r. premi: Edurne Montesó; 2n. Pol i Cesc Gisbert; 3r. Núria Fatsini i 4t. Marina i Joana Altadill. Els premis es van repartir a la parròquia la nit de Reis.

2.- Loteria. Aquest any també hem venut loteria de la parròquia de Campredó i de la de l’Aldea, però a cap ens ha sortit res!

3.- Enterraments. El passat 18 de gener enterràvem a Maria Teresa Masip Príncep, de 92 anys. Vídua de José Arasa Carles. Mare d’Ana Maria. El 23 de gener enterràvem a Ramon Roca Sol, de 90 anys. Vidu de Rosa Príncep Mulet. Pare de Maria Luisa. El nostre més sincer condol a les respectives famílies.

4.- Recollida d’aliments. El dia de Reis, 6 de gener, després de reunir tot el que havíem portat per als pobres, el mossèn va pujar el menjar a la casa d’acollida de Tortosa. Com sempre, les religioses, en nom dels necessitats, ho van agrair.

5.- Noces d’or. Els constipats de darrera hora van impedir que en el dia que celebràvem la festa de la Sagrada Família els matrimonis que s’havien apuntat a la festa poguessin celebrar-ho en la parròquia. Igualment els donem l’enhorabona i donem gràcies a Déu per ells.

6.- Nadal-Cat. Seguint el programa preparat es va realitzar el 14è Nadal-Cat del 27 al 29 de desembre de 2017. Ha estat un èxit gràcies a la col·laboració de molta gent que han fet possible, una altra vegada, aquest parc de Nadal. Pili Calvet, Alba Estorach, Albert March, Adrià Machí, Tòful Daudén, Oriol Balagué, Iris Balagué, Ainhoa Panisello, Paula Daudén, Carla Castells, Noemí Daudén, Gemma Gil, Naomi Mestre, Natàlia Curto, Sergi Mestre, Pau Esquerré, Paula Marsà, Nerea Sanahuja, Àngela March, Maria Daudén, Laura Gil i Ricard Abella. Van participar: Leire Prades, Alba Climent, Omar Cugat,  Júlia Gauxachs, Enia Roiget, Markel Zaragoza, Carla Colomé, Paula Gauxachs, Izan Gilabert, Pau Guinart, Alèxia Àlvarez, Cesc Gisbert, Mateu Guzman, Sergi Sanahuja, Núria Tajada, Edurne Montesó, Dafne Cugat, Pol Gisbert, Julen Gombau, Leira Megiño, Iris Roiget, Soraia Guzman, Patrícia Colomé, Jaume Daudén, Ferran Esquerré, Robert Marsà, i Ana Maria Figueres.

7.- Festa final del Nadal-Cat. Va ser, perquè el dia 30 caia en dissabte, el dia 29 de desembre. Vàrem començar amb la baldanada que ens regala la Carnisseria Mulet i la xocolatada que ens va regalar el “bar Machí”. Ho van distribuir Bea Moreso, Mª Carmen Mayo i Manolita Forés. José Aragonès i Àlex León van acompanyar amb el tabalet l’arribada dels Patges de SSMM els Reis de l’Orient que van venir a recollir les cartes de petits i grans. Va fer un temps boníssim i ho vàrem poder realitzar tot a la façana principal. Jose Maria Baiges ens va portar un vedell i Jordi Sorribes la burreta, que van ser l’atracció de petits i grans! Va vestir els xiquets per a la representació Rosa Chorto. Va fer de Nen Jesús: Valèria Álvarez, de sant Josep i de Mare de Déu: Maria Daudén i Laura Gil. D’àngels: Patrícia Colomé, Ana Maria Figueres i Alèxia Álvarez. Reis Mags: Jaume Daudén, Robert Marsà i Djibrilou.

8.- Nit de Reis. Bonica i entranyable. Esperada amb emoció per petits i grans! Del que es va recollir dels regals van donar 80 euros per a la parròquia. Moltes gràcies!

9.- Plantes per al Naixement. Les precioses plantes de Nadal que van envoltar la imatge del Nen Jesús de l’Altar Major de la parròquia van ser obsequi de Planters Estorach. Moltes gràcies!

10.- Donatius. Durant aquest mes de gener hem rebut els següents donatius: un de 100€, un de 50€ i un de 10€. Moltes gràcies!

11.- Capelleta de la Sagrada Família. De la capella de la Sagrada Família que va visitant les cases hem recollit 75€. Moltes gràcies!

12.- Neteja del Temple parroquial. Després de les Festes de Nadal i totes les activitats que s’han realitzat en el nostre Temple ja necessitava una neteja amb profunditat. L’han feta Mª José Lluch i Bea Moreso. Els dies 17 i 18 de gener. Ens ha costat 96€.

13.- Moviment parroquial. Durant l’any 2017 vàrem realitzar 2 batejos, 11 confirmacions, 1 boda,  5 primeres comunions i 13 enterraments.

14.- Festa de sant Antoni. Diumenge 21, després de la Missa, vàrem fer la benedicció d’un bon nombre d’animalets. Com que feia molt vent ho férem a la porta principal de l’església. Va haver coc per a tots.

15.- Retard. Aquest mes també sortim en retard, disculpin.

16.- Del futbol infantil, per Micael Diéguez. Resultats d’aquest mes de gener: INFANTIL: UEC 0-5 Gandesa; Jesús i Maria –UEC (suspès). ALEVÍ: Camarles 13-3 UEC; UEC 4-6 Ascó. BENJAMÍ Jesús i maria 2-6 UEC; UEC 1-7 Jesús Catalònia 

17.- La flora de la nostra terra (IV). Per Òscar Estorach Sol. LA FARIGOLA. També s’anomena timó, frígola i tomello. És una planta aromàtica perenne de tija llenyosa i fulles estretes, floreix entre la primavera i principis d’estiu.
El millor moment per collir-la és en plena floració, però mai l’estirarem, ja que en podríem matar les arrels; ho farem amb unes tisores, mirant de deixar les mates amb prou fulles i flors per a les abelles i per al correcte benestar de la planta.
Propietats: per refredats, per mals de panxa, dolors musculars i ossis, per les ferides…
Recordeu el que diem el  Divendres Sant  ¿¿Que colliràs farigola??
Realment aquesta planta és un regal de la mare naturalesa.

Agenda

1.- Canvi d’horari. Amb motiu de l’esquiada Diumenge 4 de febrer no hi haurà Missa. Sí el dissabte 3, a les 18,30h.

2.- Convivència a la neu. Serà els propers 2, 3 i 4 de febrer a Superespot 2000. El divendres 2 a les 15h sortim de la plaça de l’Església.

3.- Festa de la Candelera. El dia 2, dia de la Candelera, la Missa serà a les 9h.

4.- Festa de sant Blai. El dia 3 de febrer, la Missa serà a les 18,30h missa vespertina de Diumenge, on farem la benedicció d’aliments.

5.- Quaresma. Dimecres 14 de febrer serà el dimecres de cendra. Comença la Quaresma, temps de preparació per a la Pasqua: pregària, dejuni i almoina són els elements que ens poden ajudar per a preparar-nos de veritat. La Missa d’imposició de cendra tindrà lloc a les 18,30h.

6.- Presentació dels xiquets i xiquetes de 1a Comunió. Diumenge 18 de febrer, a Missa d’onze, farem la presentació a la Comunitat cristiana dels xiquets i xiquetes que aquest any rebran la Primera Comunió. Ens reunirem amb els pares dijous 15 de febrer a les 20h al saló parroquial.

7.- Jornada del Totxo. Aquest any la celebrarem el 22 d’abril.