29 d’abril del 2016

Carta núm. 123Benvolguts campredonencs,
Un corresponsal de premsa contava al diari que 
Una dona de 43 anys va entrar el 30 de gener passat en un dels dos ascensors de l'edifici de Xian on tenia el seu apartament. Quan es trobava entre les plantes 10 i 11 el muntacàrregues es va aturar, possiblement per un problema elèctric. Wu, que així es deia, va quedar atrapada. L’ascensor va passar a ser la seva presó de la qual no podia sortir per més que s’esforcés. El mateix dia van anar uns tècnics de manteniment que van preguntar a crits si hi havia quedat algú empresonat, però no van sentir cap resposta, així que van tallar el subministrament elèctric i no van tornar a reparar-lo fins a principis de març. Un parèntesi provocat per les vacances de l’Any Nou Lunar. Quan van tornar, es van trobar Wu morta, amb les mans destrossades en el seu intent desesperat de sortir.
Una altra vegada la incomunicació, la incompetència, però ara a la vida real. Els empleats van ser detinguts, però tan greu com la seva ineptitud és la falta d’empatia dels veïns, incapaços de trobar-la a faltar.
I nosaltres, ens preocupem dels nostres veïns i de les seves necessitats? Com Jesús, sabem viure i donar a entendre que tots i sempre trobaran en nosaltres ajuda i generositat?
         Mn. Víctor

Notícies
1.- Diumenge de Rams. Va ser una bona festa, va haver-hi molta gent. La van preparar amb antelació: Paquín Mulet i Bea Moreso fent les palmes i cosint les roses que es podien adquirir. Dissabte anterior Mª Rosa Castellà, Rosita Favà, Mª del Mar Rodríguez, Trini Mestre, Pepa Mestre, Teresa Mestre, Paquín Mulet i Bea Moreso. Van vendre a la porta de l’Església Bea Moreso, Pepa Mestre i Mª Carmen Mayo. A part, ens va regalar el llorer Mª Cinta Príncep i una família, la palma i Joseret ens va tallar l’olivera de la parròquia; vàrem recollir de la venda 90€. Moltíssimes gràcies a tots!
2.- Tríduum Pasqual. El vam poder celebrar amb senzillesa i dignitat. Ben participats. Dijous Sant Mari Mulet va preparar el Monument de Dijous Sant. Artístic, fi, molt bonic. Va preparar els majos: Paquín Mulet. Van portar flors Felicitas Sebastià, Carmen Sol, Antònia Crespo i Mari Mulet. Divendres sant es va celebrar la processó del sant Enterrament.  A la venda de ciris van estar Adelina Valls i Mª Carmen Mayo. La lectura de les set Paraules la van fer Manolita Príncep, Inés Chavarria, Pilar Ramírez, Claudia Llanes, Adelina Valls i Andrea Guinart. La creu la van portar Oriol Balagué, Tòfol Daudén, Albert March i Adrià Machí. Va ser impressionant el silenci, el respecte religiós i el so dels tambors que, dirigits per José Aragonès, van participar: Jordi Aragonès i Àlex Nieto. Va portar la creu processional Jordi Sorribes i van treure les vestes Laura Castillo, Sagrario Pujols, Jèssica Tomàs, Jordi Lluch i Natàlia Curto. Va ajudar Patrícia Colomé. Per Pasqua Cruz Querol va canviar el número de l’any al Ciri Pasqual. Moltíssimes gràcies a tots. ¡Tots som necessaris per fer parròquia!
3.- Donatius. Aquest passat mes d’abril hem rebut tres donatius de 50€; un de 30€; un de 25€; un de 10€ i un de 5€. Moltíssimes gràcies a tots!
4.- Col·lecta del Seminari. La col·lecta que es va realitzar a la parròquia a favor del Seminari va pujar a un total de 252,25€. Moltíssimes gràcies a tots!
5.- Donatius per a “lo Campanar”. Hem rebut un donatiu de 20€ i un de 30€. Moltes gràcies!
6.- Col·lecta a favor de Terra santa. Divendres Sant fem la col·lecta a favor dels Sants llocs on va viure Jesús. Vam recollir 52,37€. Moltes gràcies!
7.- Nova “Seu” per a la capella. Davall del quadre del Sant Sopar, al costat de l’Altar de la Capella tenim una nova Seu que ens ha regalat una família del poble. És de cedre, com els altars i la Seu de l’Altar Major. L’ha feta Benjamín Melich. La vàrem beneir després de la Missa major el 3 d’abril. Cada vegada tenim un Temple més bonic gràcies a tots!
8.- Sagrada Família. A la capelleta hem recollit 55€ que guardem per a la nova credença que preparem.
9.- Nova credença. Per acabar de conjuntar tota la capella hem demanat el pressupost per a una nova credença baix del Sagrari. Encara no ens ha arribat però ja ens han donat 25€ i 50€. Moltes gràcies!
10.- Bateig. El passat 3 d’abril batejàvem Valentina Portilla Cáceres. Filla de Wilson Adrián P. Cevallos i de Johanna Carolina C. Gamboa. Van ser padrins Kevin Xavier Espinosa i Sandra Liliana Mojica. Enhorabona a tota la família!
11.- Defunció. El passat 4 d’abril enterràvem al sr. Joan Cugat Aubalat, de 90. Casat amb Enriqueta Príncep Príncep. Pare de Joan, Enriqueta i Dora. El nostre condol a la família i preguem per ell.
12.- Jornada del Totxo. El 17 d’abril va tenir lloc, amb gran èxit, la Jornada a favor de Mans Unides. Moltíssima participació, ajuda i col·laboració. Va començar al matí preparant la plaça: Juanjo Lluch va penjar les banderes; Paco Álvarez, Joan Cugat, Andreu Barea i el mossèn van guarnir la plaça. Dies abans el mossèn amb Rosa Chorto i Rosana Balagué havien anat a buscar les plantes que a Alcanar ens regalen cada any. Dissabte abans Maria Daudén, Àngela March i Nerea Sanahuja van ajudar a organitzar la nevera amb les begudes. A la tarda cadascú a la seva parada: Rosa Chorto, Bea Moreso i Nina Curto a la venda plantes. Manola Forés, Mª José Castells i Rosana Balagué a la venda de salat, cocs, pastes (molt i molt bo!) A la tómbola amb 206 regals Laura Martí, Patrícia Colomé, Marina Altadill i Naia Barroso. La va preparar Maria López i Vanessa Aubalat. Va col·laborar: Sandra Lluch. A la venda de samarretes, ciris i tires de la rifa Paula Mestre, Joana Mulet, Iris Balagué, Carla Castells, Ainhoa Panisello, Naomi Mestre. El futbol3 va ser organitzat i arbitrat per Gerard March, Manel Sanahuja, Albert March i Oriol Balagué. Resultats: 1rs: Jaume Daudén, Ferran Esquerré i Alejandro Castells. 2ns: Aida Aragonés, Carla i Kim. 3rs: Julen Gombau, Sergi Sanahuja i Èrik. 4rts: Lluís, Robert i David. La Carnisseria Mulet ens va regalar una cistella per a la rifa. Esports Fevi, una pilota. La farmàcia del poble uns regals. Una persona un drap de cuina pintat. També ens van donar Congelats Lluís, Planters Estorach i Cafès il Gondolero. La Unió Esportiva Campredó ens va ajudar al futbol3. De la rifa: Els utensilis de platja li van tocar a Verònica Arasa. La motxilla a Iris Balagué. El drap de cuina a Inés Chavarria. Les paletes a Pepe Esquerré. La bossa de viatge a Carolina Cáceres. Els bombons a Rosa Mª Carles, també la cistella. La pilota a Rosa Mª Mas. La conferència va anar a càrrec de la dra. Montse Garcia, esposa del dr. Cugat, que portava per tema la medicina regenerativa. Ho va fer molt senzill i entenedor. Súper interessant!. La jornada va acabar amb les dolçaines de la Colla de l’Aguilot. El que vàrem recollir en total suma 1160€! Moltíssimes gràcies a tots!!!!
13.- Del nostre equip de futbol, per José Pagà. 3ª Catalana. 2015 – 2016. Dia 20 de març, Ascó B 1 - UEC 0. Dia 2 d’abril, UEC 0 – Batea 2. Dia 10, Olímpic Móra d’Ebre 5 – UEC 2. Dia 16, Perelló 4 – UEC 0. Dia 24, Flix 5 – UEC 0.
14.- Parlem de llengua (VIII). Per Rosanna Fatsini. En el debat dels últims anys sobre la independència de Catalunya la llengua i la cultura hi tenen un paper determinant. En són mostres fefaents els manifestos i les declaracions de l’últim mes. El debat és obert i les interpretacions, múltiples. Els arguments a favor d’una sola llengua reconeguda com a oficial o en contra d’aquest monolingüisme legal vénen indistintament de sociòlegs i sociolingüistes. Particularment, em preocupa el fet de desaprofitar l’ocasió de trobar una sortida exitosa per al model lingüístic català. No ens podem permetre no encertar-la aquesta vegada, ens hi juguem massa.

Agenda
1.- Colònies d’estiu. Perquè us ho anoteu a l’agenda. Seran del 6 al 10 de juliol a Arnes.
2.- Missa a Solicrú. Una tradició que no hem de perdre. És el dia 1 de maig. Sortirem de la Parròquia, a peu, a les 10h, i a les 11:30h celebrarem la Missa a l’Ermita. ¡No hi falteu!
3.- Unció de malalts. En la Pasqua donem el sagrament de la Unció de malalts comunitàriament. Cal preparar-se pregant, confessant-se i una bona disposició del cor. La poden rebre els qui estiguin malalts o per l’edat necessitin l’ajuda de Jesús. La celebrarem a la Parròquia els dies 7 i 8 de maig. El mossèn, quan passi per les cases el primer divendres, la donarà als qui no poden sortir.
4.- Canvi d’hora. A partir del dia 7, primer dissabte del mes de maig, la missa dels dissabtes serà a les 19,30h.
5.- Mes de Maria. El mes de maig està dedicat especialment a la pregària a Maria. Cada dia el resem a la parròquia després de Missa; els dissabtes, abans.
6.- Primeres Comunions. Pot ser la festa parroquial més entranyable. Aquest any seran, si Déu vol, el proper 15 de maig, a les 11,30h. Començarem al Roquer.
7.- Festa de sant Joan. El 24 de juny. A les 17,30h Parc infantil a la plaça de l’Església. A les 19h Missa. Acte seguit processó i ofrena de flors i fruits al sant. A les 21h. Sopar popular. Podran comprar els tiquets a partir del 15 de maig a la carnisseria Mulet i a l’Estanc. A les 22h Bingo. A les 22,30h. Ball fins les 00h. No falten!
8.- Declaració de la renda. Ja ha començat la campanya, i amb ella la possibilitat de posar la creueta per l’Església Catòlica i per ONGs. Això no li suposa cap augment de despeses al contribuent i així ajuda, a l’Església i altres entitats solidàries, a sostenir les obres que realitzen.