11 de setembre de 2015

Carta núm. 115
Benvolguts campredonencs,
            Handel, uns dels millors músics de la història, va sofrir un ictus. En visitar-lo el metge va comentar que segurament ho superaria, però la capacitat d’escriure música, ja se li havia acabat.
Així va ser. Handel es va recuperar però ja no li venia a la ment ni una sola melodia. Com no componia, no podia pagar els deutes i cada dia tenia més gent a casa demanant-li el que els devia. Això el va portar a una situació depressiva: cada dia s’amagava al bosc i no tornava fins ben entrada la nit.
Una nit d’aquelles es va trobar un paquet amb una carta. Era d’un poeta amb el que havia compost algun oratori. En la carta li deia: “ací hi han uns versos inspirats en la Bíblia que esperen la música del mestre per arribar a la immortalitat”. A Handel allò li va sonar a burla i llançant amb ràbia la carta la va xafar repetidament, marxant enfadat al llit. Però no podia dormir. El cuc de llegir els versos el rossegava, però la seva sequedat musical, el frenava. Fins que es va aixecar i es va posar a llegir.
 “Consoleu, consoleu el meu poble, diu el vostre Déu. Parleu al cor de Jerusalem...”. I tal com anava llegint, la música tornava a néixer en ell. S’adonava que allò li ho estava dient Déu a ell! És el relat de la vinguda del Messies, Crist.
Va ser un sotrac tant fort que va començar a escriure immediatament, sense descansar. De tal manera, que només en 23 dies va acabar aquella obra: el Messies!
Qui no la coneix encara avui dia, prop de tres-cents anys després? Qui no ha sentit, fins i tot brunzit el famosíssim “Al·leluia”? Qui no es sent encoratjat per aquesta música quan es posa a escoltar-la?
Zweig, un escriptor jueu que conta la anècdota, diu: “la mort de Crist va possibilitar la seva Resurrecció. I la mort i Resurrecció del Natzarè van portar la resurrecció musical de Handel fent-li crear una de les obres més belles de la història ”.
Sí, Déu per mitjà de la seva Paraula, a través de Crist, dóna sentit a les nostres vides, il·lusió per als nostres treballs; trencant en nosaltres el mal, el pecat, tot el que ens separa de Déu i dels germans.
Us atreviu a escoltar la Paraula de Déu per tenir vida abundant?
         Mn. Víctor

Notícies
1.- Amb retard. Disculpeu el retard del nostre full. Diferents temes ens han fet impossible treure a la llum aquest número al mes de juliol, quan tocava. Surt ara, a setembre.
2.- Festa del Corpus. Va ser el Diumenge 7 de juny. Molt gent . Van participar de 1ª Comunió: Eloi Algueró, Josep Ayora, Cinta Calverol, Enric Climent, Ferran Esquerré, Elia Fatsini, Josep Mestre, Marta Ruiz i Maria Tajada. Feligreses van preparar tres precioses taules per rebre el Santíssim. 1ª: Mª Cinta Marquès, Angelita Gisbert, Cinta Aguiló, Natàlia Mulet, Antonieta Rodríguez i Mª Cinta March. La 2ª Alexandra Castells, Josefina Espuny i Mª Cinta Estorach. La 3ª: Mª Rosa Castellà, Rosita Curto, Lourdes Machí, Angelita Lluch i Bea Moreso. Moltíssimes gràcies a tots!
3.- Festa de la parròquia. Va ser molt participada i bonica. Al matí, Paco Àlvarez, Joan Cugat, Mari Mulet, Carlos Balagué, Andreu Barea, Manolo Calvet, Damià Grau, Gerard March, Germán Machí i el mossèn van preparar la plaça.
         Va presidir la Missa el sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent. Al final de la Missa va beneir el quadre de la “Santa Cena” que ha pintat Joan Rebull. Va solemnitzar la celebració amb els seus cants l’Orfeó tortosí. A la processó van portar la peanya amb el Sant els quintos: Oriol Balagué, Albert March, Aleix Machí, Àlex Moreno, Marc Machí i Èdgard Mestre. Van tocar el tambor José Aragonès, Jordi Aragonès i Àlex Nieto. També es van fer presents l’alcalde i algunes autoritats.
         En acabar la processó i l’ofrena de flors i fruits al Sant va tenir lloc la presentació del nou quadre i del llibre que s’ha publicat per explicar-ho i commemorar-ho. Va anar a càrrec del sr. Bisbe, el pintor i el mossèn. Qui no tingui el llibre el pot adquirir a la parròquia per 5 euros. L’actuació del grup de danses de Campredó va omplir la plaça de vida i color. Xell Aixarch, Natàlia Curto, Pili Calvet, Isa Tajada, Robert Tajada, Rosana Fatsini, Roser Bel, Anna Carcolse, Vinyet Ayora, Carla Castells, Ainhoa Panisello, Rosa Subirats, Cinta Calverol, Naomi Mestre i Dolors van ballar meravellosament.
         Al sopar van participar 200 comensals! Matilde Sol, Lourdes Machí, Fernanda Sebastià, Cinta Sebastià, Marisín Margalef, Pepa Mestre i Mariam Gil van ajudar a organitzar-lo. El bingo, cantat per Rosa Chorto i Xus Colomé va recollir 235 euros. Rosana Balagué, Mª José Castells i Manolita Forès van vendre els números. Els llagostins dels 4 bingos que es van cantar ens els va regalar Congelats Lluís. Vam acabar la festa amb la música d’Antonio Galván.
         Agraïm a l’EMD les taules i cadires que ens van facilitar i la participació i col·laboració de tants que van fer possible aquesta onzena festa de la parròquia. A tots moltes gràcies! Que Déu us ho pagui.
4.- Donatius. Hem rebut aquests donatius: 10€ per Lo Campanar. 2 de 30€ per al Quadre. 60 € de COTRAT. Moltes gràcies a tots!
5.- Càritas. De la col·lecta a favor de Càritas vàrem recollir en total 243,24€. Moltes gràcies!
6.- Colònies. Del 8 al 12 de juliol van tenir lloc les estades d’estiu de la parròquia al refugi del Seminari a Caro. Van participar Jaume Dauden, Elie Chouaib, Ferran Esquerré, Ion Gauxachs, Yago March, Pablo March, Maria Dauden, Àngela March, Paula Marsà, Nerea Sanahuja, Vinyet Ayora, Natàlia Curto, Pau Esquerré, Jordi Lluch i Sergi Mestre. Monitors: Albert March, Adrià Machí, Iris Balagué, Ona Perelló, Oriol Balagué, Tòfol Dauden i Sergi Garcia. Van fer de cuineres: Rosa Chorto i Fernanda Sebastià.
7.- Festes de sant Jaume. Amb moltes novetats i moltíssima participació, com sempre. El dia 25 de juliol, dia del copatró es va celebrar la Missa, molt concorreguda, i acte seguit la processó, amb molta participació i generosos donatius de menjar per a Càritas. El carro de Tomàs Figueres va portar la peanya amb sant Jaume. Jordi Sorribes va portar la creu processional. Molta gent anava vestida a l’antiga usança donant relleu a la festa. Les banderes de la plaça les va penjar i recollir Juan José Lluch. Moltes gràcies a tots!
8.- Bateig. El passat 14 de juny batejàvem a Joan Ramon Curto Barsi. Fill de Joan Ramon C. Prats i Mª Cruz B. Mulet. Van ser padrins Josep Curto i Mª Àngels Barsi. Enhorabona a tota la família!
9.- Enterraments. Durant el mes de juliol vàrem enterrar: el dia 18 a Teresa Sabaté Verge, de 85 anys, casada amb Tomàs Bladé. El 26 a José March Esmel, de 83 anys. I el dia 30 a Mª Cinta Estorach Cid, de 86 anys, viuda de Joaquín Mauri. El nostre més sentit condol a les famílies i preguem per ells.
10.- Curt-redó i Fira de Campredó. Dos caps de setmana seguits, el darrer de juny i el primer de juliol, es van celebrar amb èxit aquests dos esdeveniments. Enhorabona!
11.- Lo Campanar. Reprenem la marxa del nostre full parroquial. A més de rebre’l imprès a les cases el poden consultar al bloc www.lo-campanar.blogspot.com. Hem d’agrair la col·laboració dels qui fan possible que aquest full el tinguem a casa cada mes: Clara Àlvarez, Gerard March, Bea Moreso, Paquín Mulet, Ana Álvarez, Claudia Llanes, Mª Mar Tena, Marisín Margalef i Pepita Caballé. I també amb la col·laboració futbolística de José Pagà i Raül Prats.
12.- Ràdio Soldevila. Continuem emetent les celebracions que es realitzen al Temple parroquial. La Missa de cada dia a les 9h, excepte dimarts que és a les 18,30h (acte seguit Rosari), dissabtes el rosari a les 19h i la Missa a les 19,30h, i els Diumenges la Missa a les 11h i mitja hora abans, el Rosari.
13.- Sopar de monitors. L’1 de setembre monitors i mossèn van fer un sopar recordant les colònies i per agrair el treball realitzat.
14.- Nous aparells d’aire condicionat. Dimecres 2 de setembre es posaven dos nous aparells d’aire condicionat. Els altres dos portaven al nostre Temple 11 anys i ja en tenien de vida més de 20. Amb un funcionament ja pobret. Agraïm els donatius que ens possibiliten aquestes millores.

Agenda
1.- Catequesi. Una de les activitats fonamentals de la Parròquia és la catequesi. Ja està organitzada. Estan invitats a participar tots als qui per edat els pertoca.
La catequesi de Precomunió, Comunió i Postcomunió, de 2n de PRI a 1r d’E.S.O. serà els dimarts de 18,30h. a 19,30h. La catequesi de Preconfirmació i Confirmació, 2n i 3r d’E.S.O., serà els dimarts de 19,30h. a 20,30h. ¡No us oblideu de reservar aquestes hores per a la catequesi! ¡I d’acudir a Missa els Diumenges a les 11h! Si Déu vol, començarem dimarts 6 d’octubre.
2.- Sopar de Colònies. Tots els qui hem participat a les colònies parroquials, amb els pares, ens trobarem dissabte 10 d’octubre per sopar junts i veure les fotos i els reportatges de colònies. Per al sopar, cadascú es porta el seu i alguna cosa per compartir. Serà a la Parròquia a les 21h.
3.- Excursió pel terme. Ja és de fa anys que la parròquia organitza excursions a peu pel terme. Estem preparant una ruta. Serà, s. D. v., el proper 17 d’octubre. A les 8 del matí sortirem de la plaça de l’Església.
4.- Excursió parroquial. Cada any, en començar el curs, la parròquia organitza una excursió per conviure i visitar algun lloc. Aquest any hem pensat la Balma i dinar a Forcall. Sortirem a les 8h de la plaça de l’Església. Encara no sabem el preu, quan el tinguem ho publicarem en cartells. Per als tiquets, a l’estanc.
5.- Loteria. Com cada any, la parròquia ja tenim loteria de Nadal per a vendre. La poden trobar a la mateixa parròquia o a diferents botigues del poble.