26 de desembre del 2014

Carta núm. 109


         Benvolguts campredonencs,
         La nit del 24 al 25 de desembre de 1914, en plena primera guerra mundial, els exèrcits francesos i escocesos per un costat, i alemany per l’altre feien una treva per celebrar aquella nit tan Santa. En un moment determinat, estan cada cos d’exèrcit dins les seves trinxeres, els soldats escocesos van entonar una Nadala típica de la seva terra. També els francesos van fer el mateix. En acabar tots, els alemanys, des dels seus amagatalls, van entonar el “Santa Nit” sumant-se a la conegudíssima melodia la resta de soldats dels altres exèrcits.
         Començant pels més agosarats tots van anar sortint de les trinxeres entonant el cant del Nadal. I quan es van trobar cara a cara els, a penes uns instants abans, enemics a mort, van compartir el poc menjar que tenien i es van felicitar el Nadal.
         Assabentats els estats majors dels exèrcits aliats i dels alemanys van enviar una ordre clara i contundent: quedaven immediatament rellevats tots els soldats d’aquell front i substituïts per altres. Aquells ja no eren bons per a lluitar.
         Les cançons de Nadal havien renovat la fe i els sentiments d’aquells homes cristians de totes les confessions, fent-los capaços de mirar a l’altre com a amic i com a germà.
         I nosaltres? Deixarem que en aquest Nadal Jesús vingui als nostres cors i ens porti a viure en pau amb tots, com amics i com a germans? Així ho desitja i li ho demana al bon Déu

         Mn. Víctor

Notícies
1.- Reunió amb els matrimonis. El 26 de novembre vàrem fer la reunió programada amb els matrimonis que enguany fan els 50 o els 25 anys de casats. Diumenge 28 de desembre celebrarem la Missa d’acció de gràcies a la Parròquia.
2.- Enterrament. El passat 2 de desembre enterràvem a Tere Mulet Príncep, de 55 anys, viuda de Juanjo Mulet Fatsini i mare d’Emma i de Joana. La gent no cabia a l’església i, a més de les flors que, com un jardí, omplien el solemne cancell de la nostra parròquia, van haver d’estar al carrer. El nostre més sentit condol a la seva mare, filles i resta de família.
3.- Bateig. El 6 de desembre va rebre el Baptisme al nostre Temple parroquial Nerea Benítez Estruel. Filla de William B. Vega i de Eva E. Beneito. Van ser padrins Jonathan Estruel i Magdalena Beneito. L’enhorabona a tota la família!
4.- Neteja del Temple parroquial. Ja en advent i preparant les grans celebracions del Nadal, van netejar el nostre Temple Parroquial Mª José Lluch, Erika Cardona i Bea Moreso. Ens van deixar una església polida. Ens va costar 96€.
5.- Donatius. Durant aquest mes de desembre hem rebut un donatiu de 50 euros, dos de 20 i un de 10. Moltíssimes gràcies!
6.- Donatius per “Lo Campanar”. Per sufragar les despeses del full hem rebut aquest mes dos donatius de 30 euros, així queda pagat aquest número i el del mes passat. Moltes gràcies!
7.- Obrer. El constructor, des de l’estiu, ens ha hagut d’arreglar algunes coses de la parròquia. Valia prop de 300 euros i només ens n’ha cobrat 200. Moltes gràcies!
8.- Sagrada Família. De la capelleta que va per les cases, aquest mes hem recollit 33 euros. Moltes gràcies a tots! Recorden que si algú no la rep i vol tenir la visita mensual de la Sagrada Família a casa només cal que li ho digui al mossèn.
9.- Col·locació de la Corona d’Advent. Ja fa anys que a la nostra parròquia muntem la Corona d’Advent en el marc del Pessebre i la Mare de Déu com a signe d’espera i preparació per a la vinguda de Jesús, el Nadal. Aquest any va ser el dia 13 de desembre. Naomi Mestre i Paula Daudén van ser les encarregades. Moltes gràcies!
10.- Muntatge del Pessebre. Dissabte 13 de desembre el sr. Germán Machí, ajudat pel sr. Mario Gutiérrez van instal·lar el Pessebre monumental que aquest any versa sobre els principals monuments econòmics de Tortosa. Es podrà visitar durant les festes de Nadal de 18h a 20h els dies de festa i Diumenges.
11.- Reunió del Consell Pastoral. José Pagà, Paco Álvarez, Rosa Mª Carles, Paquita Mulet i Bea Moreso es van reunir amb el mossèn el passat 19 de desembre per preparar les diferents celebracions i activitats de Nadal. Especialment el Pregó de Nadal i el guarniments de la Parròquia.
12.- La marató de TV3 a Campredó. Diumenge 14, malgrat el dia dolent que presentava la meteorologia, es va fer la jornada de La marató de TV3. Aquí va estar organitzada per l’associació Campredó Jove i per la Unió Esportiva amb la col·laboració de l’EMD. En total es van recollir 1000 euros. Enhorabona i endavant!
13.- Pregó de Nadal i inauguració del Pessebre monumental. Divendres 19 a les 20h va tenir lloc el 4t pregó de Nadal i el 13è aniversari del Pessebre monumental. El pintor Jaume Rocamora va ser l’encarregat del pregó i després va tenir lloc el concert de l’Orfeó tortosí qui ens va delectar amb escollides nadales. Després dels parlaments de Germán Machí, autor del pessebre, l’alcalde de Campredó i el rector, es va procedir a descobrir el pessebre. Aquest any tracta sobre els principals monuments econòmics de la ciutat de Tortosa. Els presentadors van ser Pili Calvet i Oriol Balagué. Es podrà visitar a partir del 25 de desembre, de 18h a 20h, tots els dies de festa i Diumenges. Enhorabona a l’artista pessebrista que, com cada any, es supera.
14.- Preparació del Nadal-Cat. Per tal de preparar les diferents activitats que del 29 al 31 organitza la parròquia per als xiquets del poble, es van reunir Pili Calvet, Naomi Mestre, Oriol Balagué, Albert March i Adrià Machí el passat 20 de desembre amb el mossèn.
15.- Tapís del Nen Jesús. Ja ha arribat el moment de posar-lo als nostres balcons i finestres per donar el sentit de festa nadalenca als dies que ara estem vivint.
16.- Felicitació nadalenca. Amb el número anterior vàrem repartir la felicitació de la parròquia a tots els membres del nostre poble. Si a algú no li ha arribat, que la demani al mossèn.
17.- Del futbol base de Campredó, per Raül Prats. Prebenjamins: UEC 3 - 8 Batea CF; Roquetenc 10 - 0 UEC. Benjamí Blanc: UEC 0- 6 Aldeana ; Jesus Catalònia 5 - 0 UEC. Benjamí Roig: UEC 2 - 0 Jesús i Maria ; Ametlla de Mar 8 - 2 UEC.

18.- Del nostre equip de futbol, per José Pagà. Novembre, 2. Ulldecona 3 - UEC 3. Dia 8, UEC 1 – Aldeana 2. Dia 16, Batea 2 - UEC 2. Dia 22, UEC 2. Dia 25, UEC 2 – La Sénia 3.

19.- L’escola de Campredó (V), per Emigdi Subirats. Maria Jesús Pérez. Coneguda popularment com a Doña Maria, va ser la mestra de les noies des de 1946 fins a 1968, fet que la converteix en tota una històrica de l’ensenyament a la nostra escola. És una mestra altament recordada en converses populars, que va guanyar-se el respecte ciutadà i es convertí en una campredonenca més. Era natural de La Rioja, on va tornar en jubilar-se.


Agenda
1.- Noces d’or i d’argent. Els matrimonis que aquest any fan els 50 o 25 anys de casats ho celebrarem a la Missa del Diumenge 28 de desembre, dia de la Sagrada Família.
2.- Nadal-Cat. Del 29 al 31 de desembre, amb l’horari habitual de 10 a 13h. Dimarts 30, de 12 a 13h, hi haurà una actuació de circ a la plaça patrocinada per l’EMD. La festa final, amb la presència dels Patges de SSMM els Reis de l’Orient per recollir les cartes, serà el mateix dia 30 a partir de les 20h. A les 20,30h es farà la representació del Naixement a la porta de l’Església. Hi haurà xocolata i baldanetes per a tots els assistents.
3.- XIè concurs de pessebres. Els premis es donaran la nit de Reis al Temple parroquial.
4.- Menjar per als pobres. Cada any durant les festes de Nadal recollim, al voltant del pessebre, menjar per als pobres que el dia dels Reis venen a buscar per a la Casa d’acollida de Tortosa. També aquest any farem la recapta.
5.- Campanades de fi d’any. Seguint el costum a les 23,55h del proper 31 de desembre ens trobarem a la plaça de l’església per a rebre el nou any.
6.- Full dominical. És el temps de subscriure’s al Full Dominical. Ho podeu fer a la Parròquia. El preu anual és de 20 euros. L’edició és setmanal.
7.- Convivència a la neu. El 30 i 31 de gener i l’1 de febrer a Superespot 2000. Cal apuntar-se i pagar. Ens reunirem per concretar les coses el 15 de gener a les 22h, al saló parroquial.
8.- Festa de sant Antoni. Dissabte 17 de gener. Missa a les 18,30h. Acte seguit processó amb els animals fins l’esplanada de festes on es farà la foguera i beneirem els animals.

9.- Presentació dels nens. La presentació dels nens a la Mare de Déu serà el proper 7 de febrer. Ens reunirem amb els pares i mares el 5 de febrer a les 20,30h. al saló parroquial. El dia 2, dia de la Candelera, la Missa serà a les 9h. I el dia de sant Blai, en la Missa de 18h farem la benedicció d’aliments, el Diumenge següent també, si en porten.