28 de novembre del 2014

Carta núm. 108Benvolguts campredonencs,
         El 1994, dos americans van ser invitats pel ministeri d’educació rus per fer unes classes a escoles. En la visita els van portar a un orfenat prop dels dies de Nadal. En aquell marc van contar, per primera vegada, a aquells xiquets la història de Nadal. En acabar-la els van donar cartolines i papers de colors perquè construïssin un pessebre. Un dels mestres es va dedicar a mirar com treballaven.
         “Semblava anar tot bé fins que vaig arribar al petit Misha, de 6 anys. Me va sorprendre veure dos bebès en el pessebre i vaig cridar al traductor per preguntar-li el significat”, relata un dels americans. I continua: “Misha va contar exactament el relat fins quan Maria va col·locar al bebè. Llavors seguí dient el xiquet: Jesús me va mirar i me va preguntar si jo tenia lloc on anar. Jo li vaig dir que no tenia pares i per tant no tenia on anar. Llavors Jesús em va dir que em podia quedar amb Ell. Però jo li vaig dir que no tenia cap regal per portar-li com els altres... i li vaig preguntar: Si et mantinc calent, seria un bon regal? Seria el millor regal, me va dir Jesús, i te pots quedar amb mi per sempre. Per això hi han dos bebès al meu pessebre”.
         És veritat! El que més compta en la vida no és el que un té, sinó a qui un té. Comencem l’advent, disposem-nos per rebre a Jesús en el Nadal i tenir-lo sempre en les nostre vides per donar vida i calor als germans.
Mn. Víctor

Notícies
1.- Les palmeres del jardí. Va ser una sorpresa. Un dissabte al matí es veia com s’havien inclinat dues fulles de la palmera que hi ha davant la casa del mossèn al jardí de la parròquia. Continuant cap al parc infantil, una altra palmera també tenia una fulla inclinada. Serà el famós morrut roig? I en quinze dies les dues palmeres van quedar mortes. També les nostres palmeres han quedat afectades per la plaga que està afectant les palmeres. Esperem que les altres palmeres s’escapen i puguem continuar gaudint d’un jardí preciós!
2.- Dia de difunts. Aquest any el dia de difunts, 2 de novembre, va caure en Diumenge i vam recordar i pregar pels nostres difunts a la Missa dominical. En concret vàrem recordar especialment: José Fatsini Espuny, Vicente Castells Espuny, José Curto Subirats, Mª Cinta Sol Panisello, Rosa Espuny Vilanova i Vicenta Obiols Sarret; que van morir en el darrer any. Reposin en pau.
3.- Col·lecta del DOMUND. Hem rebut algun donatiu més a favor de les missions. El total recollit puja a 287,45€. Moltíssimes gràcies!
4.- Donatius. Durant aquests mes de novembre hem rebut dos donatius de 50 euros. Moltíssimes gràcies!
5.- Donatiu per “Lo Campanar”. Per sufragar les despeses del full no hem rebut aquest mes cap donatiu.
6.- GERMANOR. És la col·lecta a favor de l’església diocesana. La celebràrem el passat 19 de novembre. Vam recollir 208 euros. Moltíssimes gràcies!
7.- Cadires del saló parroquial. Algunes cadires del saló parroquial també estaven afectades pels corcs, una plaga que estem combatent amb èxit als bancs de l’església. L’empresa Turc, que és la que ens assessora, se les va emportar totes i els va aplicar un tractament especial, com el que va fer a l’harmònium. No ens ha cobrat res. Gràcies!
8.- Roba per a Càritas. Divendres 7 de novembre vàrem recollir roba per  Càritas. El camionet d’Ebregrà gairebé ple. Hèctor Andreu ens va ajudar a carregar i a transportar. També van ajudar a carregar Pepita Caballé, Mercè Machí i Claudia Llanes. Els donem les gràcies així com a Ebregrà i a totes les persones que ens han donat la seva roba per als necessitats.
9.- Reunió esquiada. Seguint el calendari vàrem fer la reunió informativa dijous 6 de novembre. Encara no tenim clar si serà del 30 de gener a l’1 de febrer o del 13 al 15 de febrer. Per més informació parleu amb el mossèn.
10.- Temps d’Advent. Diumenge 30 de novembre comença l’Advent, el temps de preparació per al Nadal. Perquè l’alegria del Naixement de Jesús pugui omplir la nostra vida hem de preparar-nos amb la pregària, la celebració de l’Eucaristia i el servei als germans.
11.- Dinar del Consell parroquial. Un matí de convivència amb el mossèn a l’Ermita de l’Aldea el passat dissabte 15 de novembre.
12.- Felicitació nadalenca. Amb aquest número de Lo Campanar rebran una felicitació nadalenca de part de la parròquia. Si algú no la rep que avisi el mossèn.
13.- Col·lecta del DOMUND. Diumenge 19 d’octubre va ser el Diumenge de la propagació de la Fe. Dia que vam fer una pregària especial pels missioners i una col·lecta a favor d’ells. Aquest any vàrem recollir 282,45€. Moltíssimes gràcies!
14.- Nou guardó al nostre col·laborador Emigdi Subirats. El campredonenc Emigdi Subirats ha estat guardonat amb el premi Actuació cívica de 2014, que concedeix la Fundació Lluís Carulla de Barcelona, per premiar la seua llarga trajectòria de fidelitat i difusió a la llengua i la nació catalanes. El guardó li van atorgar el 24 de novembre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Enhorabona!
15.- Del futbol base de Campredó, per Raül Prats. Prebenjamí: UEC 1-3 Teresianes, L’Ametlla 13 - 0 UEC, UEC 1-7 L’Ampolla. Benjamí Blanc: Tortosa CD 14 - 0 UEC, UEC 2 - 2 Teresianes, Camarles 12 – 0 UEC, UEC 1-8 L’Ampolla. Benjamí Roig: UEC 4 - 1 Tortosa Ricard, Camarles 1 - 3 UEC, UEC 3-2 Tortosa Ebre.
16.- Del nostre equip de futbol, per José Pagà. Novembre, 2. Ulldecona 3 - UEC 3. Dia 8, UEC 1 – Aldeana 2. Dia 16, Batea 2 - UEC 2. Dia 22, UEC 2. Dia 25, UEC 2 – La Sénia 3.
17.- L’escola de Campredó (IV), per Emigdi Subirats. L’escola catalana. Durant el període de la II República es va aprovar el decret de bilingüisme, de la mà del ministre Marcel·lí Domingo, que va permetre implantar el català a les escoles. A nivell local l'escola de noies la portava Doña Carme Algueró, que va continuar exercint durant el fosc període franquista fins al 1946, i és de les docents més recordades pel seu tarannà i capacitat de treball. 

Agenda
1.- Noces d’or i d’argent. Ja hauran rebut la carta, però si algú no la rep ja es pot sentir invitat a la reunió que farem el 26 de novembre a les 22h a la Parròquia amb els matrimonis que enguany fan els 50 o els 25 anys de casats. Si us heu casat fora també esteu invitats. Us esperem!
2.- Pregó de Nadal i inauguració del XIIIè Pessebre Monumental. Serà ja la 4a edició del pregó! Divendres 19 de desembre, a les 20,00h al Temple parroquial es farà el pregó de Nadal a càrrec de l’artista Jaume Rocamora i es presentarà el pessebre monumental que, com cada any, ha realitzat l’artista Germán Machí. Clourà l’acte un concert de l’Orfeó Tortosí.
3.- Nadal-Cat. Del 29 al 31 de desembre. Amb l’horari habitual, de 10 a 13h. La festa final, amb la presència dels Patges de SSMM els Reis de l’Orient per recollir les cartes, serà el dia 30 a partir de les 20h. A les 20,30h es farà la representació del Naixement a la porta de l’Església. Hi haurà xocolata i baldanetes per a tots els assistents.
4.- XIè concurs de pessebres. Per diferents categories. Per apuntar-se, dirigir-se al mossèn o deixar un paper a la bústia de la Parròquia. El jurat passarà per les cases el dia 26 de desembre després de Missa d’onze.
5.- Evangelis. Per a la pregària, la Parròquia vendrà llibrets amb fragments de l’Evangeli.
6.- Per als pobres. Cada any durant les festes de Nadal recollim, al voltant del pessebre, menjar per als pobres, que el dia dels Reis venen a buscar per a la Casa d’acollida de Tortosa. També aquest any farem el recapte.
7.- Campanades de fi d’any. Seguint el costum a les 23,55h del proper 31 de desembre ens trobarem a la plaça de l’església per a rebre el nou any.
8.- Full dominical. És temps de subscriure’s al Full Dominical. Ho podeu fer a la Parròquia. El preu anual és de 20 euros. L’edició és setmanal.
9.-Horaris de les celebracions de Nadal. Dimarts 23 de desembre a les 18h missa i acte seguit confessions. Dimecres 24 a les 20h missa del Gall. Dijous 25 missa de Nadal a les 11h. Els nens i nenes de catequesi faran la representació del Naixement. Divendres 26 missa de sant Esteve a les 11h.