28 de febrer del 2014

Carta núm. 100

Lo Campanar
Carta 100                                                                                          28 de febrer del 2014

            Benvolguts campredonencs,
            En la nostra societat pràctica i que cerca sempre resultats concrets i quantificables compten els fets i els resultats que es poden quantificar. Per a molts les paraules han perdut el seu valor i no els diuen res.
Però si reflexionem més detingudament, descobrim la força de la paraula: una sola paraula falsa pot destruir una vida o pot marcar de manera irrevocable el nom d’una persona. Una paraula plena de bondat pot canviar la vida d’un home, quan cap altra cosa el pot ajudar. Per això els cristians creiem que és molt important per a la humanitat que en ella no es parli només de diners i de guerra, de poder i de profit; que no hi hagi tant sols la xerrameca de cada dia, sinó que es parli de les coses belles, bones, del que fa la persona humana... i que es parli de Déu. Un món en què això no es donés es convertiria en un món immensament avorrit i buit, sense consol i sense camí. Avui estem veient i experimentant com la vida es converteix per a la persona humana en avorriment i contrasentit per més que tingui tot el que pugui desitjar.
Aquí està la importància i una de les missions de la paraula: donar sentit, ensenyar a viure, mostrar guspires de la veritat, apropar al qui és la Paraula, Crist, per trobar l’autèntica llibertat, la veritable alegria i la necessària bondat.
És el que intenta fer el full parroquial “Lo Campanar”, del que heu arribat al número 100! Es tracta de una publicació senzilla, però a l’Església sabem que els gestos senzills produeixen uns fruits que moltes vegades no imaginàvem o que, simplement, no els coneixem perquè sols Déu ho sap. Ens podem preguntar, per exemple: ¿Quantes persones hauran meditat la paraula de Déu de cada diumenge gràcies als textos i als comentaris que els apleguen en el full parroquial? ¿Quantes persones poden haver arribat a compartir un problema eclesial o a cercar formes d’ajudar els més necessitats pel que han llegit en "Lo Campanar"? El bé que els gestos senzills produeixen en el cor de les persones és molt més gran del que ens podem imaginar. Por això, ànim per a seguir endavant!
Que aquesta “missió sagrada” de transmetre la Paraula, vocació de tot cristià i especialment de la Parròquia, continuï fent-la “Lo Campanar” per transmetre l’esperança, el sentit, l’alegria i la pau que només el Senyor pot donar.
Enhorabona! I de tot cor us dono a tots els campredonencs la meva benedicció.

+ Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa

- Mn. Víctor, rector de la parròquia. El 25 de gener de 2005 sortia per primera vegada al carrer “Lo Campanar”. Una humil publicació de la parròquia i del poble que amb aquest número arriba al número 100! El propòsit era ser una eina per unir, animar, acollir i esperonar la vida humana i cristiana de tots els qui vivim a Campredó. Els ingredients: imaginació i temps, il·lusió i esperança, esforç i treball, escoltar i parlar, escriure i repartir. Això ha significat un bon grup de voluntaris que han fet i fan possible aquest petit “miracle”: els qui informen, els qui redacten, els qui escriuen, els qui corregeixen i maqueten, els qui imprimeixen, els qui reparteixen, els qui fan donatius... i els qui el llegeixen. A tots, gràcies! Que el bon Déu continuï beneint-nos i beneint la nostra publicació que vol ser un petit instrument per fer-nos tots més germans.
- Sr. Joan Sanahuja, alcalde de Campredó. “Lo Campanar” ha arribat als 100 números, una fita important dintre la seva tasca com a full mensual de la Parròquia de Campredó. Destacaria la seva informació/divulgació religiosa i espiritual, i tota aquella que fa referència a informació de les diferents activitats relacionades amb el teixit associatiu local. La més sincera felicitació per assolir la fita de 100 números publicats, en nom propi i de la corporació que presideixo.
- Sr. Emigdi Subirats. Mn. Víctor va voler donar una veu al poble, modesta però didàctica, on cabia l’activitat social i esportiva, els quefers nostrats i, òbviament, els afers parroquials. Sens dubte, una eina que ha estat efectiva i ha tingut llarga durada: 100 números, i li queda corda. Que la informació sigui sempre benvinguda, que tingui llarga vida aquest fullet informatiu que arriba a totes les cases i té vocació de transmetre ideari humà, de concòrdia i d’orgull de poble. Endavant les atxes!
- Sra. Paquíta Mulet. PEL POBLE DE CAMPREDÓ. (Acròstic). L’esperit del seguiment d’un tema://paraules i fets.// Orientació dels teus seguidors. Dónes // testimoni que es transmet amb un missatge. // Caminant pels carrers del poble, compartim // la nostra existència humana. // Aquesta línia d’informació, que de manera // digna, fecunda el dia a dia. // Manifesta la riquesa i la història // del nostre poble. // Publica els fets reals; actes que sempre // quedaran al nostre record. // Actualitat perenne, sobretot vivint // els moments dels fonaments de veritat. // Narra en nosaltres la joia d’un // autèntic full blanc. // Amor a la nostra actitud, // a la nostra vida. // Relat rodó dels cent fulls que han // donat molt de relleu i testimoni // al nostre poble de Campredó.
-Sra. Marga Estorach. Lo Campanar, a més de ser un full informatiu dels actes socials del poble, és aquella petita lectura que els campredonencs, de totes les generacions, esperem ansiosament a que arribi a les cases i un cop allí dóna que parlar:
-          Mira’l, ja està aquí! La cartera ens el porta tots els mesos – diu la mare contenta senyalant el paper.
-          Aquest mes surt el meu nom! – exclama la filla amb un somriure d’orella a orella, orgullosa d’haver participat a la jornada del Totxo.
-          Els tinc tots guardats al calaix del rebedor, potser en falta algun.– explica la iaia al nét, que se la mira en cara de no entendre res, ja que ell llegeix ‘lo Campanar’ en format digital a la xarxa i sap bé que allí hi són els 100 números.
- Sr. Paco Aragonès. Durant aquests últims mesos havia fet uns apunts d’economia del nostre poble, i no hi havia millor forma de donar-los a conèixer que mitjançant Lo Campanar, per què?, per ser d’un format breu, que arriba a tota la gent, de fàcil lectura, de caràcter local, regular en les publicacions, interessant i rigorós en les seves reflexions, en fi, la manera de posar-te al dia del que passa a Campredó; tant, que per a la meva família s’ha convertit en lectura obligada quan puntualment es reparteix l’últim cap de setmana del mes. Per tot això, només puc dir, moltes felicitats i gràcies per tenir-nos informats de la realitat més pròxima.
- Sr. José Juan Mestre. Qui és podia imaginar quan va sortir el primer número que es convertiria en la publicació de referència al nostre poble? Però gràcies a la col·laboració desinteressada de molts campredonencs i al nostre mossèn ha sigut possible. Perquè amb pocs recursos però amb molt d’esforç i il·lusió es poden fer grans coses. I qui sap si el dia de demà el Campanar serà també una realitat al costat de la nostra Església?
- Sr. Gerard March. L’aparició de “Lo Campanar” un gener del 2005, va resultar en aquell moment tot un esdeveniment al nostre poble. Durant tots aquests anys fins avui, mes rere mes, ens ha anat informant de tot allò succeït a casa nostra. Mn. Víctor amb aquest full mensual ha sabut combinar el caràcter religiós que transmet amb el seu pròleg i que ens fa reflexionar, amb els esdeveniments, actes o activitats que organitza la Parròquia i totes les associacions de casa nostra. La celebració del número 100 de “Lo Campanar” ens ha de servir per mirar cap endavant i continuar en aquesta línia.
- Sra. Clara Àlvarez. Durant cent números hem rebut “Lo Campanar” a les nostres llars. És la nostra petita història, la història teua i meua, la història de la parròquia, la història de Campredó... les nostres celebracions populars, les nostres alegries i els nostres condols, interessants reflexions que ens inviten a pensar... cadascú aportem el nostre granet de sorra fent poble d’una o una altra manera... jo ho intento des de les xarxes socials... i per molts anys, “Lo Campanar”!

Agenda
1.-Comença la Quaresma. Dimecres 5 de març comença la Quaresma, la Missa d’imposició de cendra serà a les 18,30h. Com saben la Quaresma és temps de preparació per a la Pasqua. Temps d’intensificar la pregària (la relació amb Déu), l’almoina (solidaritat), el dejuni (creixement personal). Cada divendres després de Missa de 9, viacrucis. Dissabtes, després del Rosari de 18h, també.
2.- Sopar de la neu. El tradicional sopar després de la convivència a la neu el farem aquest any el proper 22 de març a les 21h a la parròquia.
3.- Presentació dels xiquets de 1ª Comunió. El proper 9 de març a Missa d’11 tindrà lloc la presentació dels xiquets i xiquetes que aquest any rebran la 1ª Comunió. Per preparar-ho tindrem reunió amb els pares dijous 6 de març a les 22h al saló parroquial.
4.- Setmana Santa. Enguany és del 13 al 20 d’abril. Farem el mateix horari de l’any passat que concretarem en el proper número.
5.- Jornada del Totxo. El 27 d’abril serà la 10ª Jornada del Totxo, a favor de Mans Unides. Esperem la col·laboració de tots. Cócs, pastes, begudes, coses per a vendre... Hi haurà el campionat de futbol3 i totes les activitats típiques de cada any. La conferència anirà a càrrec del tertulià de ràdio i TV, Manolo Milián Mestre, que ens parlarà de les relacions entre el cristianisme i l’islam.

6.- Colònies d’estiu. Del 9 al 13 de juliol. Apunteu-ho a l’agenda!