29 d’octubre del 2010

Carta núm. 63

Benvolguts campredonencs,

El proper 7 de novembre, el Papa Benet XVI estarà a Barcelona per consagrar i inaugurar el Temple de la Sagrada Família, l’obra més destacada del genial arquitecte Gaudí.

La presència del Papa entre nosaltres ens recorda les nostres arrels cristianes i catòliques, la nostra vocació a l’admiració i creació de bellesa com és el Temple que beneirà, la nostra condició de Fills i Filles de Déu que estan cridats a dialogar amb la cultura, amb la raó, amb tota persona que vulgui conèixer la veritat i viure en el bé.

Sí, la visita del Papa Benet XVI té un caràcter religiós i humà. Una base religiosa que ve donada per la seva condició de successor del Apòstol Pere i cap de l’Església Catòlica, pel motiu de la seva presència entre nosaltres: beneir el temple gaudinià i, per fi, perquè ve a complir la missió que Jesús va encomanar a Pere i als seus successors: confirma en la fe els teus germans.

Però la visita del Papa té també una vessant humana. Ve a trobar-se amb tots aquells que vulguin escoltar el missatge de Pau, d’Amor i de Vida que ens dona l’Evangeli, a remarcar la importància de la bellesa en la vida i en la cultura humana, a conèixer de prop la nostra terra per animar-nos a viure amb plenitud i goig la nostra condició d’éssers humans.

Més de dos mil periodistes d’arreu del món faran que Barcelona i la Sagrada Família es coneguin a tot el món. La visita de propis i forasters faran de la ciutat la capital del món Catòlic. Alguns de nosaltres també podrem estar, però tots ho podrem seguir per televisió i acompanyar amb la nostra pregària.

Mn. Víctor

NOTICIARI PARROQUIAL ____________________________________________

1.- Nou número de telèfon de la Parròquia. Per motius tècnics, telefònica ha canviat el número de la línia telefònica que arriba a la Casa Abadia. Així, qui vulgui trucar per telèfon al mossèn el número és el 977 597 649.

2.- Catequesi. Ja ha començat! Com sabeu l’horari és: dimarts a les 18,30h 1r i 2n de Comunió i dimarrts a les 19,30h. 1r i 2n de Confirmació.

Participen a 1r de Comunió: Ricard Abella Arasa, Ana Lucero Ponce, Àngela March Forés, Paula Marsà Miró, Rafa Piernagorda Domínguez, Sandra Portilla Villamarín, Paula Ruiz Álvarez i Nerea Sanahuja Castells.

A 2n: Vinyet Ayora Carcolse, Adrián Ávalos Miranda, Josep Beneito Garcia, Felip Curto Aixalà, Natàlia Curto Aragonès, Pau Esquerré Castells, Jordi Lluch Lleixà, Sergi Mestre Mas, Nataly Portilla Càceres, Guillem Subirats Aguiló i Rosa Subirats Aguiló.

Les catequistes són: Cinta Aixalà, Pili Calvet, Júlia Mestre i Míriam Mas.

Participen a 1r de Confirmació: Oriol Balagué Chorto, Elia Caballé Colomé, Aleix Crespo March, Valentín Della Gáspera, Marc Machí Aragonès, Jordi Madueño Vilaubí, Albert March Forés, Èdgar Mestre Mora i Àlex Moreno Mulet.

A 2n.: Andrea Arasa Curto, Cristòfol Daudén Esmel, Raquel Gilabert Chavarria i Jordi Puente Curto.

Les catequistes són: Rosa Mari Carles i Paquín Mulet.

Aquest any seran confirmats, si Déu vol: Kilian Caballé Colomé, Lluís Crespo March, Franco Della Gáspera, Maria Garcia Lledó i Míriam Mas Martínez.

3.- Tapissos de noces. Com ja vam comentar ens van regalar per la parròquia unes fundes elegants per als seients i reclinatoris dels nuvis. Un grupet de senyores ens els han repuntat, arreglat i acabat. Moltíssimes gràcies a totes!

4.- Loteria. Se’ns ha acabat! Intentaren tornar-ne a fer i la posaríem a la venda a la parròquia i al forn. Als altres llocs ja no n’hi ha.

5.- Plantes. Per als dos grans testos que hi ha a les columnes d’entrada de la porta principal de l’Església parroquial Antonio Nadal i Teresa Mestre ens han regalat una planta d’unes fulles grans i precioses que guarneixen molt bé l’entrada al nostre Temple Parroquial. Moltes gràcies!

6.- Flors. Ens han regalat flors per guarnir el Sagrari, l’Altar, la Creu i el Sagrat Cor de Jesús: Manolita Príncep i Teresa Mestre. Gràcies!

7.-Casulles. En ocasió de la visita que va fer el mossèn a Roma va comprar 4 casulles d’estiu per a la parròquia. Cada una val 35 euros. Una família ha pagat la rosa i la roja. Una altra família ens ha donat 15€. Només ens manquen a pagar 55 euros. Moltíssimes gràcies!

8.- Reunió amb els pares i mares. El passat dimecres 13 d’octubre va tenir lloc la reunió amb els pares i mares dels nens i nenes que han de rebre aquest any la Primera Comunió. A més d’explicar el sentit religiós de la Festa i d’animar els pares a ajudar els seus fills a aprofundir i conèixer més la seva Fe, el mossèn els va recordar la necessitat de participar en la Missa dominical, a les 11h, o el dissabte, a les 18,30h. També es va comentar la data de la primera Comunió, que serà, si Déu vol, el proper 5 de juny de 2011.

9.- Excursió pel terme. Com estava programat, el passat 16 d’octubre es va fer la ruta número 2 del llibre “Rutes pel terme de Campredó”. Deu valents i valentes van arrancar a les 8,30h i van arribar a les 13,30h. Van gaudir de conèixer part del terme disfrutant del ric i variat paisatge, de la companyia dels amics i del bon esmorzar que cadascú es va portar.

10.- Excursió parroquial. 64 persones de tota edat van participar en l’excursió que va organitzar la Parròquia el 24 d’octubre. Després de visitar i participar de la fira de Morella es va anar al Santuari de la Mare de Déu de la Balma on es va celebrar la Missa. A Forcall es va visitar el Museu de la Santantonada i de l’espardenya i després de dinar al “Mesón de la Vila” es va visitar la casa del mossèn i l’Església. Acabada la visita es va anar a Mirambel per tornar ja cap a casa. Va ser un dia molt bo i bonic!

11.- Bateig. El passat 3 d’octubre va rebre el baptisme Pau Tomàs Zaragoza, fill de Benjamín Tomàs i de Montserrat Zaragoza. Van ser els padrins Manel Vadillo i Teresa Maria Zaragoza. La nostra més cordial enhorabona a tota la família!

12. Donatius. Aquest mes d’octubre hem rebut aquests donatius: 3 de 50€ i 1 de 20€. A la capelleta de la Sagrada Família hem recollit 50€. Moltes gràcies a tots!

13. DOMUND. El 24 d’octubre va ser la jornada de les Missions. Nosaltres la vam realitzar el 17 d’octubre. A la col·lecta a favor de les missions vam recollir 220€. Si aquests dies hi ha algun sobre més del DOMUND l’afegirem a la col·lecta. Gràcies a tots!

14. Visita de germanes de la Consolació. El grup de 8 juniores de vots perpetus de les germanes de la Consolació que estan a Roquetes van estar a la nostra Parròquia participant en la Missa major del Diumenge 3 d’octubre. Van cantar a Missa i estem contents de gaudir de la seva companyia.

15. Racó poètic per Paquita Mulet (II). Els temps d’oci és la dedicació de la mare, l’alternativa a la vida del col·le, des de la realitat al seguiment. De cor donar i sentir és el fonament dels pares i professors sobre el qual construir la vida als nostres fills.

ADVERTÈNCIES I ORIENTACIONS __________________________________

1.- Missa pels difunts. El 2 de novembre és el dia de pregària per tots els fidels difunts. A la nostra Parròquia farem la Missa de funeral general, especialment pels qui han mort des del passat mes de novembre, a les 18,30h, el dimarts 2 de novembre.

2. Missa en la visita del Papa. Com hem comentat, el Papa ve el proper 7 de novembre a consagrar al Sagrada Família de Barcelona. Per poder participar allí o per poder seguir l’esdeveniment per televisió aquell Diumenge la Missa serà a les 18,30h!

3. Confirmació. El sr. Bisbe vindrà, si Déu vol, a confirmar els nostres joves el Diumenge 12 de desembre. Amb els nois i noies que s’han de Confirmar ens trobarem el dimarts 30 de novembre a les 19,30h a la Parròquia.

4. Concurs de pessebres. Com cada any es convoca el concurs de pessebres. Hi ha diferents categories. Apunteu-vos a la Parròquia!

5. Nadal-Cat. Les dates d’aquest any seran del 27 al 31 de desembre. L’horari de 10h a 13h i la festa final tindrà lloc el dia 30 a les 20h.

6. Convivència a la neu. Per sisè any consecutiu la parròquia organitza la Convivència a la neu. Els qui vulgueu informar-vos i participar podeu venir a la reunió que tindrà lloc a la parròquia el proper dijous 11 de novembre a les 22h.