25 d’abril del 2014

Carta núm. 102



            Benvolguts campredonencs,
            A un jove universitari jueu que vivia a Orleans, França, refugiat per la persecució nazi, se li va ocórrer un dia entrar a la Catedral d’aquella ciutat per veure què era i com era una Església Catòlica. La sorpresa del xicot va ser enorme en veure en el creuer sud brillava un amoltonament ordenat de ciris i flors. “Vaig quedar absort –diu- per una bona estona. No sabia quina festa es celebrava ni què feia allí aquella gent en silenci. Vaig tornar a casa, sense dir res a ningú”.
            Encuriosit, el xicot va tornar al dia següent. “L’Església estava buida –continua relatant-. Espiritualment buida també. Vaig sofrir la prova d’aquell buit: no sabia que era divendres sant i el dia anterior dijous sant. En aquell moment va ser quan vaig pensar: vull que em bategin!”.
            I després d’un llarg temps de formació es va batejar. Va acabar la carrera universitària, va entrar al seminari, va ser ordenat sacerdot i va acabar sent Cardenal Arquebisbe de París. Estic parlant de Mons. Jean Marie Lustiger.
            Per què us ho conto? Doncs perquè no fa molt que nosaltres hem celebrat els grans misteris de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús. Hem pogut viure aquesta experiència aquests dies? Us animeu a buscar sentit, il·lusió i felicitat per a la vida? Voleu venir a trobar Crist l’amic que mai falla?
            Sempre estem a temps. Sempre podem entrar en el nostre interior i, com aquell jove, descobrir la nostra set que Crist Ressuscitat pot sadollar. Bona Pasqua!

Mn. Víctor

Notícies

1.- Bateigs. La nit de Pasqua, en la Vetlla Pasqual, dissabte 19 d’abril van rebre el Baptisme Paula i Genís Bertomeu Fontanet. Fills de Gustavo B. Martí i Pilar F. Centelles. Van ser els padrins de Paula, Sergio Bertomeu Martí i Zaida Ariño Centelles. De Genís van ser padrins Josep Eslava Sabaté Gibello i Àngela Marcalain Centelles. L’enhorabona a la família!
2.- Enterrament. El 5 d’abril enterràvem a Vicent Castells Espuny, de 87 anys, casat amb Luisa Cristoful Colomé. Pare de Jordi, de Luisa i Isabel. El nostre més sentit condol a la família.
3.- Sopar de la neu. La nit del dissabte 22 de març va tenir lloc el sopar dels qui van participar en la convivència a la neu. Quaranta persones vàrem compartir taula i sessió fotogràfica recordant la convivència, la gresca... i les caigudes!
4.- Donatius. En part de març i el mes d’abril hem rebut per a la parròquia: un donatiu de 60 euros i un de 5. Moltes gràcies!
5.- Lo Campanar. Per poder sufragar les despeses del nostre full aquest mes hem rebut: dos donatius de 10 euros i quatre de 5. Moltíssimes gràcies!
6.- Capelleta. La capelleta de la Sagrada Família que va per les cases és una oportunitat de pregària i de trobada amb Déu. En ella hem recollit en aquest mes 80 euros.
7.- Col·lecta a favor del Seminari. El Diumenge següent a sant Josep vàrem celebrar el dia del Seminari. Pregària per les vocacions, pels sacerdots i per l’Església. La col·lecta d’aquell dissabte i Diumenge va ser a favor del Seminari. Vàrem recollir 235 euros. Moltes gràcies!
8.- Col·lecta per Terra Santa. Divendres Sant l’Església vol que ens recordem dels llocs sants, els llocs on va transcórrer la vida, passió, mort i Resurrecció de Jesús. I d’una manera particular vol que donem dels nostres diners per ajudar aquells llocs necessitats, aquest any de la col·lecta per a Terra Santa vàrem recollir 70 euros. Moltes gràcies a tots!
9.- Diumenge de Rams. Seguint la tradició de recordar l’Entrada de Jesús a Jerusalem el Diumenge 13 d’abril vam començar amb la benedicció de palmes a la plaça de davant l’estanc i vàrem anar en processó fins l’Església. Va participar moltíssima gent i molts xiquets, omplint el nostre Temple parròquia, amb una actitud participativa i prou atenta. Com cada any es van preparar palmes i roses que es van posar a la venda. Paquín Mulet i Bea Moreso van preparar les roses amb l’ajuda i ensenyament de Mercedes Salvadó, que va fer la creu de Palma que portava el mossèn. Els rams, a més de les citades els van preparar Mª Rosa Castellà, Rosita Favà (que ens va regalar la palma), Lourdes Machí i Pepa Mestre. El llorer el va donar Mª Cinta Príncep. A la venda van estar Bea Moreso, Pepa Mestre i Mª Carmen Mayo. Vam recollir 135 euros. Moltes gràcies a tots!
10.- Tríduum Pasqual. Amb una bona participació en tots els actes es van celebrar les diferents litúrgies pròpies d’aquests dies. Dijous Sant, Mari Mulet ajudada per Paquín Mulet van preparar el Monument de Dijous Sant. Artístic, fi, molt bonic. Van preparar els majos: Felicitas Mauri i Paquín Mulet. Van portar flors Carmen Sol, Teresa Mestre, Antònia Crespo i Mari Mulet. Divendres Sant es va celebrar la processó del sant Enterrament. La lectura de les set Paraules la van fer Pepita Caballé, Manolita Príncep, Inés Chavarria, José Pagá, Pilar Ramírez, Clàudia Llanes i José Juan Moreso. La creu la van portar Paco Àlvarez, Francesc Rojas, José Enrique Climent, Álvaro Colomé i Joan Castells. Va ser impressionant el silenci, el respecte religiós i el so dels tambors que dirigits per José Aragonès van participar: Jordi Aragonès, Joan Gombau, Anna Carcolse, Jordi Castells i Àlex Nieto. Va portar la creu processional Jordi Sorribes i van treure les vestes Laura Castillo i Sagrario Pujols. Per Pasqua Cruz Querol va canviar el número de l’any al Ciri Pasqual. Moltíssimes gràcies a tots. ¡Tots som necessaris per fer parròquia!
11.- Del futbol base de Campredó, per Raül Prats. Aleví: UEC 4-2 Ascó B; Camarles 0-5 UEC; UEC 1-9 Escola Delta. Prebenjamí: UEC 5-3 Tortosa CD; UEC 4-2 Camarles CF; UEC 3-1 Remolins Bítem; UEC 2-1 Escola Delta.
12.- Del nostre equip de futbol, per José Pagà. Febrer, dia 27; Campredó 3 – Catalònia “B” 1. Març. Dia 9; Benissanet 1 - Campredó 2. Dia 15; Campredó 2 – Roquetenc “B” 1. Dia 23; Arnes 0 – Campredó 2. Dia 30; La Cava 0 – Campredó 1. Abril. Dia 13; Sant Jaume 0 -  Campredó 4.
13.- Notes de la història de Campredó (VII), per Antoni Virgili. Universitat Autònoma de Barcelona. Hem documentat un mínim de trenta posseïdors de terra vinguts d’arreu de la geografia catalana i de l’estranger. Van obtenir patrimonis cavallers i nobles de l’Anoia, com Guillem de Copons, que fou batlle del comte de Barcelona a Tortosa. Del Vallès va venir Guillem de Sant Cugat, que tenia un mas en el sector més septentrional de la contrada, a tocar de la partida de les Arenes (ara horta de Sant Llàtzer). Guillem de Rajadell, era membre d’un llinatge originari del Bages, per bé que ell venia de regentar la carlania del castell termenat de Montornès (a la comarca del Tarragonès), que tenien des del segle XI). Ramon de Brugueroles devia ser originari del poble de Mieres, a la Garrotxa. D’altres conqueridors que van contribuir a la colonització de l’indret foren Arnau de Martorell, procedent del Baix Llobregat, i Arnau Garidell, sortit del poble dels Garidells, a l’Alt Camp.

Agenda
1.- Jornada del Totxo. El 27 d’abril. Dedicada a Mans Unides, Campanya contra la fam. Esperem la col·laboració de tots. Cocs, pastes, begudes, coses per vendre... Horari: 16h comença la jornada. 16,15h Campionat de futbol3. 18h Conferència: “Les relacions entre el cristianisme i l’islam” a càrrec del sr. Manuel Milián Mestre, tertulià de ràdio i tv. A les 19h. Actuació del grup de balls de Campredó i dels grallers del poble. Sorteig de regals i fi de festa. Dijous 24, a les 10h ens trobarem a la parròquia els col·laboradors. ¡Quedeu tots convocats!
2.- Colònies d’estiu. Perquè us ho anoteu a l’agenda. Seran del 9 al 13 de juliol. Aquest any a Arnes
3.- Missa a Solicrú. Una tradició que no hem de perdre. És el dia 1 de maig. A les 11,30h celebrarem la Missa a l’Ermita. ¡No hi falteu!
4.- Nou horari. Cal recordar que, en començar el mes de maig, canviem l’horari de la Missa dels dissabtes que passa a ser a les 19,30h.
5.- Primera Comunió. Aquest any serà el proper 1 de juny. Començarem la cerimònia a la plaça de l’estanc, a les 11,30h.
6.- Festa de sant Joan. Serà la desena. El 24 de juny. A les 17,30h Parc infantil a la plaça de l’Església. A les 19h Missa presidida pel nostre sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent, cantarà la coral de l’Aldea. Acte seguit processó i ofrena de flors i fruits al sant amb la banda de música de l’Aldea. A les 20h. Concert de la Banda de música “Verge dels Prats” de l’Aldea. A les 21h. Sopar popular. Podran comprar els tiquets a partir del 15 de maig a la carnisseria Mulet i a l’Estanc. A les 22h Bingo. A les 22,30h. Ball fins les 00h. No falten!
7.- Solemnitat de Corpus. Aquest any serà el proper 22 de juny! Missa a les 10,30h.
8.- Declaració de la renda. Ja ha començat la campanya, i amb ella la possibilitat de posar la creueta per l’Església Catòlica i per ONGs. Això no li suposa cap augment de despeses al contribuent i així ajuda, a l’Església i altres entitats solidàries, a sostenir les obres que realitzen.
9.- Unció de malalts. En la Pasqua donem el sagrament de la Unció de malalts comunitàriament. Cal preparar-se pregant, confessant-se i una bona disposició del cor. La poden rebre els qui estiguin malalts o per l’edat necessitin l’ajuda de Jesús. La celebrarem a la Parròquia els dies 3 i 4 de maig. El mossèn quan passi per les cases el primer divendres la donarà als qui no poden sortir.